Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

SUA: Joburile viitorului

Camelia Bucioveanu, 12 Ianuarie 2010


Pentru studentii sau pentru absolventii intorsi in universitati pentru cursuri de specializare, noi job-uri si cariere promitatoare par a aparea in urmatorii ani, in industrii aflate in dezvoltare, potrivit cotidianului Wall Street Journal (WSJ).


◦Tipareste
◦Salveaza
◦Trimite prin email
◦Trimite prin Twitter
◦Trimite prin Y!M
◦Salveaza ca PDF
◦Font
PUBLICITATE:

Tehnologia, medicina si educatia vor continua sa arunce oferte de angajare pe piata fortei de munca, potrivit unui raport despre evolutia numarului locurilor de munca vacante intre 2008 si 2018, elaborate de Biroul pentru Statistica Muncii (Bureau of Labor Statistics).

Cele mai cautate diplome vor include domenii ca finante, inginerie si IT, potrivit Andreei Koncz, manager al Asociatiei Nationale a Colegiilor si Angajatorilor (National Association of Colleges and Employers). Insa asigurarea unui loc de munca trebuie realizata prin absorbtia unor cunostinte secundare job-ului, cum ar fi tehnicile de persuasiune, promovare si comunicare, spun recruiterii.

Astfel, companiile americane vor adauga in organigrama mai mult de doua milioane de locuri de munca ce vor fi create pana in 2018. Cele mai multe posturi vacante vor viza domenii ca administrare de retele, analiza datelor si Web development. Recruiterii estimeaza ca gestionarea datelor confidential, tehnologia informatiei, securitatea online si risk management vor fi, de asemenea, pe val, in urmatorii ani.

In ciuda disponibilizarilor din sistemul financiar-bancar pe perioda crizei economice, specialistii in resurse umane estimeaza ca viitorul este luminos pentru specialistii in finante. Down Fay, presedintele Robert Half International, crede ca analiza greselilor facute inainte si in timpul crizei in sectorul bancar poate fi o buna sursa pentru a ghici in ce segment de piata se vor crea noi job-uri in viitor. “A fost un an al dezastrelor bancare. Un strateg s-ar gandi ca in viitor cei care evalueaza riscul vor fi la mare cautare”, a explicat acesta.

Asadar, managementul riscului va constitui o atractie pentru studentii viitorilor ani. “Managementul riscului este o profesie care va absorbi angajati pentru fiecare companie din Top 500”, afirma Jeff Joerres, presedintele Manpower.

Si domeniul medical va continua sa inregistreze un numar in crestere al slujbelor nou create, cu 1,4 milioane in 2018 fata de anul 2008.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one