Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sistemul de inregistrare a firmelor va trece sub control administrativ la Registrul Comertului

29/12/2009

Sistemul de inregistrare a firmelor va trece sub control administrativ la Registrul Comertului
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 29 decembrie 2009, 18:53 Economie | Companii

Guvernul a aprobat in sedinta de marti un proiect de OUG privind trecerea din competenta judecatorului delegat in competenta directorilor oficiilor Registrului Comertului a cererilor de inregistrare a firmelor. "Proiectul de reglementare isi propune doua scopuri: unul imediat este de deblocare a activitatii unor registre ale comertului, printre care si Registrul Comertului Bucuresti, pe rolul caruia se afla nu mai putin de 16.000 de dosare in curs de solutionare si un scop mai indepartat, anume de a se trece de la sistemul de inregistrare sub control judiciar la sistemul de inregistrare sub control administrativ", a spus ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat ca actul normativ are un rol de "decongestionare a activitatii de la Registrul Comertului". OUG a fost promovat la cererea mediului de afaceri, a mai spus Boc.

Predoiu a mai spus ca din cauza aglomerarii acestor registre si a limitarii numarului de dosare procesate de catre judecatorii delegati in temeiul hotararilor adunarilor generale ale magistratilor, s-a ajuns la afectarea bunului mers al circuitului comercial. Actul normativ prevede trecerea atributiilor din competenta judecatorului delegat in competenta directorilor oficiilor Registrului Comertului sau a persoanelor desemnate de catre acestia a cererilor de inregistrare, precum si a altor cereri, potrivit legii. Aceste cereri se vor rezolva prin rezolutii. Persoanele nemultumite de rezolutii pot sa face plangeri in justitie. "Procedura se transforma dintr-una necontencioasa intr-una contecioasa, justitia isi spune in final cuvantul", a precizat ministrul Justitiei.

Catalin Predoiu a mai spus ca OUG va intra in vigoare in termen de 15 zile de la publicare. Potrivit ministrului justitiei, situatia va fi rezolvtata in maxim 2-3 luni."S-au dat la Bucuresti inclusiv termene in 2011, ceea ce este inacceptabil din punct de vedere al celeritatii afacerilor", a precizat Predoiu.
sursa http://economie.hotnews.ro/

comenteaza

Creat 12/29/2009 20:08:19 | Ultima modificare 12/29/2009 20:08:29
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one