Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sindicalistii nababi, speriati de publicarea averilor

Sindicalistii nababi, speriati de publicarea averilor
Luni, 08 Februarie 2010
Vestea ca liderii federatiilor sindicale ar putea fi obligati sa-si publice declaratiile de avere si de interese, asa cum prevede o propunere legislativa ce urmeaza a trece prin Parlament, a creat agitatie in randurile celor vizati. Sindicalistii acuza intentia autoritatilor de a pata imaginea sindicatelor, iar specialistii spun ca, daca exista suspiciuni asupra afacerilor acestora cu statul, mai degraba ar trebui transparentizate contractele dintre institutiile publice si mediul privat.
Propunerea de modificare a Legii Agentiei


Nationale de Integritate (ANI), prin care, pana la jumatatea acestei luni, liderii federatiilor si confederatiilor sindicale ar putea fi obligati sa-si publice declaratiile de avere si de interese, a readus in actualitate afacerile reprezentantilor marilor sindicate. seful Sindicatului din educatie Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, considera ca este un abuz si ca ANI urmareste, de fapt, sa prinda o persoana sau doua, iar pentru asta ii obliga pe toti sa-si publice declaratiile. Liderul confederatiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune ca prevederea "este o forma de politie politica",
"o incalcare a libertatilor sindicale".


Dar Hossu este, potrivit vocilor din interiorul sindicatelor, "cel mai curat dintre lideri", el avand actiuni numai in firmele sindicatului si prin acesta. In schimb, Matei Bratianu, vicepresedinte al Blocului National Sindical (BNS), este, in paralel, deputat PSD de Constanta. In virtutea acestei demnitati, el a fost obligat sa-si publice declaratia de avere si pe cea de interese: detine actiuni la firma SC Postcom Bucuresti, a fost membru in Consiliul de Administratie (CA) al Realitatea Media, detinut de Sorin Ovidiu Vantu, are cinci terenuri, din care patru mostenite, detine trei case si un apartament, peste 400.000 de lei in conturi si a incasat peste 300.000 de lei din partile sociale pe care le detine la o societate comerciala. si fostul secretar general al CNSLR Fratia Valentin Mocanu are declaratia de avere publica, deoarece este acum secretar de stat la Ministerul Muncii. Mocanu detine un teren, un apartament, o casa si are economii de circa 100.000 lei.Alti lideri sindicali nu au declaratiile publice. Hossu spune ca in fiecare confederatie se depun declaratii de acest fel, controlate de o comisie de cenzori, dar ca ele nu trebuie facute publice pentru ca sindicalistii nu sunt platiti din bani publici. Totusi, unii dintre acestia pot avea influenta asupra institutiilor publice prin intermediul firmelor la care sunt actionari. Dumitru Costin (foto), lider BNS, este actionar in doua firme off-shore, Crypton International Ltd. si Interactive Commtech Development SA, societati cu sediul in Insulele Turks si Caicos din Marea Caraibelor, Oceanul Atlantic. Au fost asociati in afaceri cu controversatul Gheorghe Tofan. In cea de-a doua firma mentionata, Costin a fost partener cu Bratianu. Dumitru Costin este inca actionar in Realitatea Media, alaturi de Marius Petcu (lider CNSLR Fratia), Liviu Luca (liderul sindicatului Petrom), Iacob Baciu (Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania) si Ion Popescu (sindicatul Meridian).Directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, spune ca, in loc sa oblige sindicalistii sa-si declare averile, ar trebui, mai degraba, ca institutiile publice sa transparentizeze contractele pe care le semneaza cu mediul privat. "Cred ca este necesar sa se descopere legaturile comerciale dintre institutiile publice sau dintre cei care ocupa functii publice si firmele private. Sunt posibile afaceri cu societati comerciale detinute total sau partial de stat. Dar, daca operatiunile derulate de institutiile publice ar fi transparente, cred ca nu ne-ar mai interesa declaratiile de avere si de interese ale sindicalistilor", a declarat Adrian Moraru.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one