Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Senatul a adoptat tacit legea care abroga impozitul forfetar si impune o serie de masuri de relaxare fiscala

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege ce prevede o serie de masuri de relaxare fiscala printre care se numara si anularea impozitului forfetar, deduceri fiscale suplimentare pentru investitii, anularea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme sau reducerea cu 10% a cotelor contributiilor la asigurarile sociale pentru toti contribuabilii.
Proiectul a trecut prin adoptare tacita de Senat , fiind introdus tardiv pe ordinea de zi, si, astfel, va fi dezbatut de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala.

Propunerea legislativa prevede un set de masuri de relaxare fiscala, dar si consolidarea bazei de impozitare, si unele masuri pentru simplificarea si imbunatatirea capacitatii administrative fiscale.

1. Modificarea Codului Fiscal prin adoptarea urmatoarelor masuri:
-abrogarea prevederilor referitoare la impozitul minim
-abrogarea restrictiilor privind deductibilitatea TVA-ului la achizitia de autoturisme si a cheltuielilor cu combustibilul
-acordarea de deduceri fiscale suplimentare pentru investitii, in cote de pana la 50% din profitul impozabil
-stabilirea unei cote reduse de TVA de 5% pentru toate livrarile de locuinte noi, pana la 31.12.2010
- o cota de impozitare de 3% pe veniturile microintreprinderilor

2. Modificarea Codului de procedura fiscala:

Potrivit notei de fundamentare, prin acest proiect se urmareste evitarea cresterii numarului societatilor care ar indeplini conditiile prevazute de lege pentru intrarea in procedura insolventei, iar ulterior declansarea procedurii falimentului si, in acelasi timp, realizarea in cat mai bune conditii a veniturilor bugetare prin accelerarea incasarilor.

Astfel, se propune acordarea unei bonficatii de 5% din valoarea integrala a obligatiilor fiscale stinse prin plata inainte de termen, bonificatii care se calculeaza pentru fiecare termen de plata, iar veniturile corespunzatoare inregistrate se utilizeaza ca surse proprii de finantare.

De asemenea, prin acest proiect de lege se propune reducerea majorarilor de intarziere la plata obligatiilor fiscale de la 0,1% la 0,03% pe fiecare zi de intarziere.


3. Modificarea cotelor de contributie de asigurari sociale:

Proiectul de lege se propune o reducere cu 9,5 puncte procentuale a cotelor de contributii de asigurari sociale, dupa cum urmeaza:
a) Pentru conditii normale de munca: 21,8%
b) Pentru conditii deosebite de munca: 26,8%
c) Pentru conditii speciale de munca: 31,8%

Prin proiect se propune si o reducere a contributiilor pentru asigurarile de sanatate cu 0,5 puncte procentuale, stabilindu-se urmatoarele cote:
a) Pentru persoana asigurata o cota de: 5%
b) Pentru angajatorii asiguratilor o cota de: 5,2%

4. Modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca

Prin proiectul initiat se propune ca angajatorii cu activitate in domeniul economic, care pastreaza actualele locuri de munca, dar si cei care creeaza noi locuri de munca si angajeaza someri, sa beneficieze de reducere cu 50% a cotelor de contributii sociale, pana la 31.12.2010.

Potrivit expunerii de motive, o astfel de masura are drept consecinta reducerea semnificativa a costurilor cu forta de munca a contribuabililor si asigurarea unor surse de finantare proprii pentru cresterea capacitatilor de productie a contribuabililor beneficiari si crearea de noi locuri de munca.

Pentru mai multe informatii, va prezentam ca fisier atasat proiectul de lege.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one