Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Secţiune nouă

4 mai 2010

Ministerul Finanţelor Publice a precizat luni că singurul document oficial referitor la măsurile guvernamentale în următoarea perioadă va fi scrisoarea de intenţie pe care ministerul o va remite Fondului Monetar Internaţional.
‘Singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenţie pe care Ministerul Finanţelor Publice o va remite Fondului Monetar Internaţional, după încheierea discuţiilor tehnice cu reprezentanţii misiunii de evaluare. Toate anunţurile şi declaraţiile din acest moment sunt doar speculaţii politice’, se arată într-un comunicat de presă.
Precizările ministerului intervin în urma declaraţiei din cursul zilei a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, privind intenţia Guvernului de a ‘desfiinţa’ cota unică de impozitare, precum şi referitor la ştirile despre existenţa unui document oficial care prevede majorarea altor taxe, ştiri postate pe diverse bloguri.
Biroul Politic Central al Partidului Naţional Liberal (PNL) a adoptat, luni, o rezoluţie în care susţine că Executivul pregăteşte desfiinţarea cotei unice de impozitare, o măsură calificată de liberali a fi “o tentativă de asasinat economic” la adresa clasei mijlocii.
Liberalii susţin că au intrat în posesia unui “document de lucru” al Ministerului Finanţelor prin care se pregăteşte eliminarea cotei unice.
“Partidul Naţional Liberal ia act cu stupoare şi indignare de intenţia guvernului Boc-Udrea privind desfiinţarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit şi dublarea valorii taxelor şi impozitelor locale.
Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finanţelor, actualul Executiv are în vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorând la 25 la sută impozitul lunar asupra veniturilor ce depăşesc 4.000 de lei, modificarea art. 17 din aceeaşi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25 la sută şi modificarea art. 251, 258 şi 263 prin care practic se dublează cuantumul taxelor şi impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plăti aceste sume în cursului anului 2010″, se arată în rezoluţia prezentată de preşedintele PNL, Crin Antonescu.
Potrivit documentului citat, Partidul Naţional Liberal califică o asemenea iniţiativă “a Guvernului Boc-Udrea drept o tentativă de asasinat economic la adresa celui mai productiv segment al societăţii româneşti: clasa mijlocie”.
Liberalii susţin că actualul Guvern ar trebui să renunţe la “tentativa de asasinare a economiei româneşti prin sufocarea liberei iniţiative” şi, totodată, fac apel la organizaţiile patronale, la organizaţiile întreprinzătorilor mici şi mijlocii, la societatea civilă de centru-dreapta, să se alăture demersului PNL “de apărare a economiei româneşti”.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one