Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sebastian Vladescu: Incercam sa ajutam companiile dar e foarte greu

de Dan Popa HotNews.ro
Joi, 4 martie 2010, 8:49 Economie | Finanţe & Bănci

„Cred ca economia isi revine. Inflatia este in scadere, dar nu vreau sa particip la asemenea dezbateri care au ajuns un fel de sport national", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prezent joi la seminarul “Romania – 2010. Perspective financiare si economice”. Alaturi de Isarescu, la seminar mai participa prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, Bogdan Dragoi, secretar de Stat in Ministerul Finantelor Publice si alti invitati din zona vietii economice. Seminarul dezbate teme legate de politicile fiscale şi monetare, accesarea fondurilor europene, sistemul bancar si legislația legata de salarii si pensii.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR:
Economia isi revine, sunt optimist
Cred ca economia isi revine.
Inflatia este in scadere, dar nu vreau sa particip la asemenea dezbateri care au ajuns un fel de sport national.
Cat va fi PIB-ul, cat va fi inflatia... acestea sunt „ghiceli”.
Se face atata caz de o cifra sau alta, chiar daca ea reflecta date din urma cu 3-6 luni.
Economia e in directia buna.
Lichiditatea e mult mai buna, cursul e mult mai stabil, dobanzile au scazut”, a declarat guvernatorul Mugur Isarescu.
Un venit bugetar de 35 la suta din PIB, cum s-a vorbit in Romania este o "gogorita". Imi pare rau ca o spun, dar asa vad eu lucrurile.
Veniturile bugetare pot fi de cel mult 30 - 31 la suta din PIB. Este maximum ce se poate obtine. Acestia sunt banii pe care putem sa-i administram. Impartim ceea ce avem
Daca valoarea reala a salariului scade, intr-o economie care nu-si revine, bineinteles ca si pensiile vor cobori. Romania, asa cum este croita, nu poate scoate din fiscalitate mai mult de 32 la suta din PIB
Nu vad economia romaneasca iesind din recesiune, creand exclusiv venituri pentru plata pensiilor


Sebastian Vladescu, ministru de Finante:
Nu putem ajuta toate grupurile de interese
Incercam sa ajutam companiile, dar e foarte greu. O politica de coeziune trebuie sa se incadreze in politicile macro si nu putem sa ne permitem politici care sa ne dezechlibreze.
Ma bucur ca domnul academician Isarescu este optimist, pentru ca aceasta capacitate a domniei sale de a ramane optimist in cele mai grele situatii ne-a permis sa depasim vremuri mult mai grele.
Daca am reusit sa trecem prin greutatile din anii 2000, ne vom descurca si acum. Nu vom putea sa ajutam toate grupurile de interese. Este normal ca oamenii sa se grupeze in jurul unor interese. Avem resurse limitate si chiar daca am dori sa ajutam, e bine ca oamenii sa invete sa se descurce.
Nu putem ajuta toate grupurile de interese, si spun asta nu in sens peiorativ, ci ca unul care intelege ca oamenii se coaguleaza in jurul intereselor comune


Aurel Saramet, seful Fondului National de Garantare pentru IMM-uri:
Bancile vor putea acorda IMM-urilor, incepand de saptamana viitoare, garantii la nivelul maximului plafonului permis de legislatia comunitara, de pana la 2,5 miliarde euro, in baza unui mandat special de la Fondul National de Garantare pentru IMM-uri (FNGCIMM), a declarat, joi, seful Fondului, Aurel Saramet.
Saptamana viitoare vom lansa un produs care sa sustina dialogul intre banca si client, care sa permita prin mandat de la noi sa acorde garantii de pana la 2,5 milioane de euro, in maxim doua zile, cu respectarea unei grile minime
Acesta este un risc pe care Fondul trebuie sa si-l asume, iar rata medie a platilor care nu au fost facute la timp in cadrul schemelor de garantare este de circa 4,5 - 5 la suta in Romania, fata de 3,8 la suta - 4,2 la suta in Uniunea Europeana.


Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice:
Avem aprobate 4.000 de proiecte din fonduri structurale, in valoare de 9 miliarde euro, din care Autoritatile de Management au semnat 2.400 de proiecte cu o valoare de piata de 5 miliarde euro.
Platile efective se cifreaza la 700 milioane euro
2007 a fost un an al negocierilor, 2008 a fost unul al inceperii implementarii, iar in 2009 s-a reusit demararea procesului de absorbtie
Pana in prezent, Romania a trimis Comisiei Europene 22 de proiecte majore de 2 miliarde euro, cele mai multe fiind in sectorul mediului, urmat de sectorul transporturilor si cel energetic.
Trebuie dezvoltate parteneriatele public-private, care sunt "o forma de stimulare a economiei, cea mai ieftina metoda de dezvoltare".
SURSA http://economie.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one