Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scumpirile vor lovi in martie 2010

Romulus Cristea
Marti, 29 Decembrie 2009
» Majoritatea produselor alimentare, tigarile, alcoolul, dar si serviciile se vor scumpi de anul viitor. Cresterile de preturi vor fi, in principal, generate de majorarea accizelor la anumite categorii de produse. Reprezentantii patronatelor sustin insa ca majorarile de preturi vor atinge un punct maxim in a treia luna a anului viitor.

Modificarea comportamentului consumatorilor, mai ales in ultimii ani, dar si un curs al vanzarilor atipice inregistrat de la inceputul anului 2009 vor influenta si etapele de aplicare a

scumpirilor pentru anul viitor. Reprezentantii asociatiilor profesionale din industria alimentara spun ca scumpirile sunt inerente, insa se vor aplica treptat incepand cu luna ianuarie 2010 si, probabil, va fi atins un maxim in luna martie.

Laptele si branzeturile vor costa cu 3-8% mai mult, iar procentajul maxim va fi aplicat la mijlocul lunii martie. "Scumpirile se vor face gradual pentru a proteja atat consumatorul, cat si producatorii. In plus, nu dorim sa ne confruntam cu situatia din ianuarie-februarie 2009, cand vanzarile au scazut cu 20% pe fondul scaderii puterii de
cumparare. Recuperarea s-a realizat mai tarziu, s-au aplicat si promotii, iar schimbarea comportamentului consumatorilor – care, probabil, s-au orientat spre produse mai ieftine, alegand lactatele si diminuand consumul de carne – a condus la cresterea vanzarilor. Cresterea maxima, cand se va ajunge la 8% din cauza accizelor la carburanti, va fi la jumatatea lunii martie", ne-a declarat Valentin Blanaru, directorul executiv al Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui – APRIL.

La carnea de porc eventuale scumpiri vor fi tot in martie, cand, sustin fermierii, lipsa subventiilor ii va determina sa creasca preturile cu pana la 30-40%. "Subventiile nu se mai dau, dar nici statul nu cauta alte masuri de a-i ajuta pe crescatori. De obicei, la romani, de sarbatorile Craciunului se taie trei pana la cinci milioane de porci. In primele luni ale anului, oamenii vor avea unele rezerve, vor cumpara poate mai putin, dar din luna martie vor aparea probleme. Preturile actuale nu se pot mentine, mai ales in conditiile in care crescatorii sunt deja pe pierderi, iar multe firme s-au inchis. In plus, sa nu uitam ca de la anul vor fi focare de pesta porcina, pentru ca s-au interzis vaccinarile. Cheltuielile vor fi din ce in ce mai mari", sustine Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

Posibile majorari de preturi vor fi si la paine si alte produse de panificatie. De asemenea, nici legumele si fructele nu vor scapa de scumpiri, in conditiile in care in anumite perioade ale anului importurile ajung la 80%. "La productia de grau de panificatie, 2009 nu a fost un an bun, pierderile la recolta fiind de 40-50%. In aceste conditii, in februarie-martie, cand se va termina graul din silozuri, se vor face importuri, iar din anii precedenti s-a observat ca apar majorari la preturi de 5-10%. Iar la legume si fructe, daca luam in calcul ca sapte luni din an (octombrie-mai) importurile ating proportia de 70-80%, trebuie sa ne asteptam ca preturile sa mai creasca", a precizat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei din Industria Alimentara.

Din aceeasi categorie:
ING vede un curs de 4,35 lei/euro la finele anului
Seful AVAS va fi salarizat conform grilei bugetarilor
Jumatate din romani isi dramuiesc bugetul de sarbatori
sursa http://www.romanialibera.ro/

comenteaza

Creat 12/29/2009 07:59:25 | Ultima modificare 12/29/2009 07:59:44
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one