Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scenariile pentru 2011, discutate cu FMI

4 aug 2010

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) au discutat ieri cu premierul Emil Boc indicatorii economici pentru 2011, dar au cerut şi adoptarea rapidă a unor legi.

Scenariul prezentat oficialilor finanţatorului extern prevede o creştere economică în 2011 de 1,5-2%, un deficit bugetar de 4,4% şi o inflaţie de 3-4%. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a precizat luni seară că fondul de salarii din 2011 ar putea permite creşterea veniturilor din sistemul bugetar cu 10%.

La întâlnirea de ieri, reprezentanţii FMI au afirmat că legea sistemului unitar de pensii ar trebui adoptată de Parlament până la 15 septembrie. Potrivit unor surse guvernamentale, Boc a solicitat însă o prelungire de termen până la 30 septembrie, susţinând că parlamentarii sunt în vacanţă.

Oficialii FMI au mai cerut Guvernului să achite 1,9 miliarde de lei din datoriile acumulate de sistemul de sănătate către furnizori, au declarat pentru „Adevărul" surse oficiale din Ministerul de Finanţe. „Banii trebuie plătiţi în trimestrul al treilea al acestui an", au precizat acestea. În privinţa criteriului general privind arieratele, acesta a fost singurul care nu a fost respectat la niciuna dintre evaluările FMI.

Delegaţia FMI îşi încheie astăzi vizita de evaluare în România, după ce s-a aflat o săptămână la Bucureşti. Programul vizitei la Bucureşti a inclus întâlniri cu oamenii de afaceri, dar şi cu sindicatele şi patronatele. Ieri, oficialii FMI au avut o întrevedere cu liderii PNL.

Reprezentanţii finanţatorului extern aveau în program şi o discuţie cu social-democraţii, însă PSD a refuzat invitaţia. Consiliul Director al FMI ar trebui să supună aprobării, în septembrie, eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut, de peste 900 milioane de euro.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one