Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salarii-şoc în ministerele de lux ale României

29 mai 2010

Instituţiile statului au început să publice pe site-urile lor veniturile salariale ale angajaţilor. La Ministerul Agriculturii, de exemplu, există doi directori care au venituri mai mari decât cel al ministrului. La Ministerul Dezvoltării, topul salariaţilor cu venituri mari este condus de Elena Udrea. Iar la Ministerul de Interne sunt trei secretari de stat care pleacă acasă cu mai mulţi bani decât ministrul Vasile Blaga. Nici unii angajaţi ai Ministerului Economiei nu o duc rău: îi iau faţa lui Videanu cu venituri de trei ori mai mari, potrivit Realitatea.net.

Ministerul Agriculturii şi direcţiile din subordine au aproape 500 de angajaţi. Cel mai mare venit este de 7.806 lei şi este încasat de doi directori, unul de la Direcţia Fonduri Europene şi Contabilizare Plăţi şi celălalt adjunctul de la Direcţia pentru Pescuit. Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, câştigă 7.643 lei lunar (brut), dar mai puţin decât cei doi directori. Mai sunt şi alţi salariaţi care primesc un venit de aproape 7.300 de lei. Este vorba de directorul Direcţiei Generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale şi consilierul superior al Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene. Salariile mari ale unor subordonaţi ai ministrului Agriculturii au şi o justificare. Cei care lucrează cu fonduri europene primesc în plus un spor de 75% din bugetul Uniunii Europene.


Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are 50 de funcţii. Cei mai mulţi bani îi iau ministrul Elena Udrea, respectiv 7.643 de lei, şi secretarul de stat - 6.691 de lei. Cel mai mic venit îl au secretarul şi curierul, până în 1.500 de lei.


Blaga pleacă acasă cu 5.300 de lei


Nici Ministerul Administraţiei şi Internelor nu face excepţie. Vasile Blaga are veniturile pe jumătatea celor câştigate de doi dintre secretarii de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului. Mai exact, Vasile Blaga a încasat în luna aprilie 5.361 lei net, în timp ce secretarii de stat au încasat primul 11.188 lei, al doilea 10,832 lei. Există şi un al treilea secretar de stat care a încasat mai mult decât ministrul Internelor, respectiv 8,125 lei, precum şi un subsecretar care a încasat 9.415 lei.


Ministerul Economiei: 5.000 de euro doar din comitete şi comiţii

În Ministerul Economiei şi Comerţului, ministrul Adriean Videanu a avut în luna aprilie venituri de 7.600 de lei şi este depăşit substanţial de o parte din angajaţii instituţiei. Un secretar de stat a câştigat luna trecută 22.000 de lei doar din CA-uri, la care se adaugă şi un salariu brut de aproape 7.000 de lei, tot 22.000 de lei fiind încasată şi de unul din consilierii personali ai lui Videanu, care însă un salariu de bază de aproape 10 ori mai mic. Diferenţa a obţinut-o din calitatea de reprezentant al ministerului în diferite consilii de administraţie.

Un alt secretar de stat îi dă clasă lui Videanu cu banii cu care pleacă acasă, pe lângă cei 7.000 de lei salariu, tot graţie unor CA-uri - 18.500 de lei, ceva mai prost decât directorul de cabinet al ministrului - care a încasat aproape 20.000 de lei, tot graţie prezenţei sale prin comitete şi comiţii. Fără acestea, salariul său ar fi fost de doar 3.500 de lei.


Trei manageri publici din cadrul SGG au salarii mai mari decât premierul Emil Boc şi Marko Bela


Trei manageri publici din cadrul SGG au venituri mai mari decât cele pe care le primesc premierul Emil Boc, vicepremierul Marko Bela şi şeful SGG, Daniela Andreescu, iar unul dintre şefii Serviciului Contencios câştigă cu 44 de lei mai puţin decât Boc, potrivit datelor publicate vineri de Guvern.

Potrivit datelor aferente lunii aprilie, publicate pe pagina de internet a Guvernului, premierul Emil Boc câştigă 6.184 de lei net, vicepremierul Marko Bela - 5.892 lei, iar secretarul general al Guvernului are un venit net lunar de 5.361 lei. Salarii mai mari are un manager public principal gradul II (7.700 lei net), un manager public superior gradul II - (7.413 lei) şi un alt manager public principal gradul II (6.870 lei), toţi trei fiind angajaţi la Unitatea Implementare Proiecte şi la Unitatea Implementare Program din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG).


Un şef serviciu gradul I gradaţia 5 din Serviciul Contencios are un salariu net de 6.140 lei, deşi un un alt şef serviciu din acel departament, cu acelaşi grad şi cu aceeaşi gradaţie, câştigă 3.784 lei net. Salarii mai mari decât şeful SGG mai au un manager public asistent gradaţia 2 din cadrul Unităţii Implementare Program (5.977 lei net), consilierul din cadrul Compatimentului Relaţii internaţionale, înalţi reprezentanţi şi protocol (5.862) şi directorul Direcţiei Speciale (5.366 lei). Salarii apropiate de cel al şefului SGG sunt cele primite de directorul Direcţiei care pregăteşte şedinţele de Guvern, directorul Direcţiei Logistică (5.022 lei net) şi de cel al Direcţiei Contencios şi Resurse Umane (toţi primesc 5.022 lei net).

Salariile din Compartimentul de Informaţii Clasificate nu depăşesc însă 3.810 lei net, iar la Compatimentul Arhivă Clasificată, Stenograme şi suport tehnic pentru şedinţele de Guvern salariile au valori între 1.674 şi 3.887 lei net.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one