Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sănătatea bugetului, mai importantă decât creşterea lui

27 iulie 2010

Scris de Oana Voinea
Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a declarat ieri că România nu poate marşa pe măsuri de ieşire din recesiune anul acesta, ci se poate axa doar pe sănătatea bugetară, iar dacă FMI nu vede o scădere de 3% în 2010, acest fapt se datorează efectului de bază.
Adrian Vasilescu a explicat că „Fondul Monetar Internaţional (FMI) pleacă de la teoria efectului de bază“ când spune că o scădere economică de 3% este mult prea drastică pentru 2010.
„Anul trecut a fost o scădere foarte puternică a creşterii economice. E limpede că anul acesta avem şansa unei recesiuni mai puţin severe - şi asta e teoria FMI“, a spus Vasilescu, la o emisiune TV.
Delegaţia FMI sosită la Bucureşti pentru a cincea revizuire a acordului stand-by are deocamdată ca ţinte de analiză rectificarea bugetară care se va face până la sfârşitul acestui an, ţinta de deficit pentru acest an, de 6,8%, precum şi ţinta pentru anul viitor de 4,4%, a explicat Vasilescu. În prezent, însă, nu se poate vorbi despre o creştere economică şi „nu se va putea trece la deschiderea celui de-al doilea front, ieşirea din recesiune, atât timp cât bugetul nu este sănătos“, a adăugat consilierul guvernatorului BNR.
„La începutul anului era o speranţă că în 2010 recesiunea va pleca de la noi şi credeam că va începe o redresare după o recesiune în V“, spune Vasilescu. „S-au schimbat şi datele, şi concepţiile“, spune Vasilescu, explicând că tocmai în SUA, de unde ar fi trebuit să pornească refacerea economiei mondiale, se produce o încetinire a ieşirii din recesiune.
„Indiferent de ce spun opoziţia şi puterea, anul acesta nu putem merge pe două fronturi: unul pentru sănătatea bugetului şi unul pentru ieşirea din recesiune. Când toată lumea din Europa a ajuns la concluzia că frontul pe care trebuie să mergem este cel pentru sănătatea bugetului, când şeful Băncii Centrale Europene spune că austeritatea este frontul pe care trebuie mers, este limpede că trebuie să mergem pe un singur front: al sănătăţii bugetului“.
Vasilescu a adăugat că nici măcar FMI nu se aşteaptă să facem ceva pentru ieşirea din recesiune anul acesta, iar bazele unei noi creşteri economice vor fi puse, poate, anul viitor.
Vasilescu spune că măsurile de reducere a personalului din administraţie trebuie să plece de la premise financiare. Cheltuielile bugetare trebuie reduse, iar concedierea unei părţi a personalului bugetar este necesară, fapt pe care populaţia ar trebui să-l înţeleagă. „Cheltuielile nu pot să depăşească veniturile la buget plus împrumuturile“, a subliniat Vasilescu.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one