Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Roubini: După Grecia ar putea urma Spania şi Portugalia

Autor: Valentin Vioreanu
Publicat: 4 Mai 2010
Vizionari: 233;

Economistul Nouriel Roubini a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că planul de sprijin gândit de Uniunea Europeană şi FMi nu va scoate Grecia din criză pentru că această ţară nu este solvabilă. Mai mult, acesta este de părere că după Grecia, cele mai îngrijorătoare sunt situaţiile Spaniei şi Portugaliei.

Roubini spune că situaţia Spaniei este apropiată de cea a Greciei din cauza deficitului bugetar, datoriei publice mari, lipsei de competitivitate şi a creşterii economice slabe.

Rata şomajului din Spania a depăşit în primul trimestru pragul de 20%, urcând de la 18,8% în ultimele trei luni ale anului trecut la 20,05%, potrivit institutului naţional de statistică, iar conform ultimului raport Eurostat, în 2009 a avut un deficit de 11,2% şi o datorie publică de 53,2% din PIB. În schimb, Portugalia are o datorie de 76,8% din PIb şi un deficit de 9,4%.

Miniştrii de Finanţe din zona euro au convenit duminică să acorde, în trei ani, împrumuturi de 110 miliarde de euro Greciei, în colaborare cu Fondul Monetar Internaţional.Pachetul are ca scop finanţarea statului elen la costuri acceptabile în timp ce îşi restructurează finanţele publice şi instituţiile.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one