Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

România este încă în recesiune

România este încă în recesiune
Autor: CAPITAL Online
Publicat: 12 Februarie 2010


Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat în ultimele trei luni ale anului trecut o scădere de 1,5%, în termeni reali, comparativ cu trimestrul trei, astfel că economia României nu a ieşit încă din recesiune, pe întreg anul 2009 declinul fiind de 7,2%, potrivit datelor publicate, vineri, de INS.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, PIB-ul a înregistrat o scădere de 6,6%.

Majoritatea analiştilor chestionaţi de Mediafax nu au anticipat evoluţia economiei din ultimul trimestru al anului trecut şi pe întreg anul 2009, prognozând o creştere uşoară în ultimele trei luni şi un declin de 6,6%-7% pe tot anul, respectiv ieşirea economiei din recesiune începând cu ultimul trimestru.

Pentru termenul de ieşire din recesiune nu există o definiţie economică general acceptată, însă la nivel internaţional se afirmă că o economie a ieşit din recesiune atunci când înregistrează primul trimestru de creştere, după mai multe intervale de scădere. În mod similar, se afirmă că o economie a intrat în recesiune după ce PIB-ul a înregistrat două trimestre consecutive de scădere, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor ajustate sezonier.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, România a înregistrat în 2008 o creştere economică record, de 7,1%, mai mare faţă de avansul de 6% înregistrat în 2007.

În vederea alinierii la cerinţele Uniunii Europene, începând cu anul 2009, Institutul Naţional de Statistică publică trimestrial estimări “semnal” (Flash) privind evoluţia Produsului intern brut în trimestrul curent faţă de trimestrul corespunzător din anul precedent - indice brut şi faţă de trimestrul anterior - indice ajustat sezonier. Datele sunt publicate la aproximativ 45 de zile de la încheierea trimestrului de referinţă.

Ajustarea sezonieră are drept scop eliminarea efectelor sezoniere din cadrul seriei de date pentru a se evidenţia evoluţia economică reală din perioade consecutive.

PIB pentru trimestrul patru şi anul 2009, în variantă provizorie, va fi publicat prin comunicat de presă, conform calendarului de pe site-ul INS, în data de 3 martie 2010.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one