Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Roşia Montană ar putea aduce României 19 miliarde de dolari

9 iulie 2010


Autor: Sorina Mihail
Publicat: 8 Iulie 2010
Vizionari: 857;

Proiectul minier de la Roşia Montană ar putea avea o contribuţie de 19 miliarde de dolari la PIB-ul României, pe parcursul celor 18 ani în care se vor desfăşura fazele de construcţie (doi ani) şi exploatare (16 ani), conform estimărilor realizate de Oxford Policy Management.

Contribuţia directă a proiectului la produsul intern brut este estimată la şase miliarde de dolari, peste 13 miliarde de dolari urmând a fi generate de afaceri conexe. Costurile de construcţie plus cheltuielile angajate de Roşia Montană Gold Corporation în perioada de exploatare şi închidere vor genera cheltuieli directe noi de cel puţin 1,96 miliarde de dolari pe bunuri şi servicii din România şi 2,25 miliarde de dolari dacă se includ şi cheltuielile cu forţa de muncă, se mai arată în studiu.

În privinţa resurselor umane, analiza arată că în faza de construcţie a proiectului vor fi angajaţi de către companie 2.300 de oameni, iar în faza de exploatare alţi 880. „Se aşteaptă ca efectele de multiplicare să ducă la o creştere a acestor cifre în industriile conexe din România cu un factor de 3-5, în diferitele faze ale proiectului. Astfel, în perioada de exploatare, ar putea fi create 3.600 de locuri de muncă”, a declarat Alan Roe, director la Oxford Policy Management, adăugând că mulţi oameni din acea zonă au un venit zilnic de sub doi dolari pe zi. El subliniază însă că acestea nu sunt prognoze, ci doar estimări care au la bază mai multe variabile, inclusiv evoluţia preţului aurului.

„Proiectul minier va determina o creştere semnificativă a investiţiilor străine directe, în special în primii doi ani, în faza de construcţie”, spune şi Joel Bell, fost prim consilier economic al prim-ministrului Canadei. El a arătat că se estimează o contribuţie de 1,3 miliarde de dolari în primii doi ani, urmând ca, în total, nivelul să depăşească două miliarde de dolari.

Investiţia pe care Roşia Montană Gold Corporation intenţionează să o realizeze în România este de două miliarde de dolari, iar veniturile generate de vânzarea aurului extras din mină sunt estimate la 7,5 miliarde de dolari.
sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one