Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Restructurarea administratiei publice nu este confirmata de statisticile CE

6 ma 2010
de Ioana Speteanu

Bruxelles-ul contrazice si socoteala premierului Emil Boc si pe cea a FMI

Nici 2010, nici 2011 nu vor fi ani de pro spe­ri tat e economica in Romania, rata somajului nu va scadea sub 7,9%, iar balanta comerciala se va mentine deficitara, anuland astfel opti mi smul fortat al autoritatilor de la Bucuresti.

Publicarea, ieri, a previziunilor de prima vara privind dezvoltarea economiei europene si a statelor membre UE, document intocmit de Comisia Europeana, face un dus rece autori tatilor de la Bucuresti, deja coplesite de inflexi bilitatea misiunii de evaluare intreprinse de Fondul Monetar International privind respec tarea conditionalitatilor acordului stand-by.

Executivul european semnaleaza, prin docu men tul referitor la Romania, doua aspecte impor tante. Primul: functionarii de la Bruxelles stiu ca programul de restructurare a aparatului bugetar la care s-a angajat premierul Emil Boc este praf in ochii CE si FMI, ca functionarii tabu din mini stere si agentii nu vor fi nici anul acesta, nici anul viitor in pericolul in care se afla restul angajatilor din economie, respectiv concedierea, daca declinul continua.

Cel putin aceasta este concluzia care poate fi trasa coroborand rata somajului previzionata de catre CE pentru 2010 si 2011 cu estimarea lui Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. Concret: Comisia estimeaza o rata a somajului de 8,5% anul acesta si de 7,9% anul viitor, cand socoteala FMI, facuta nu de mult si infirmata zgomotos de ministrul Municii Mihai Seitan, arata ca daca disponibi liza rile convenite cu guvernul vor avea loc, rata so ma jului va ajunge la aproximativ 10%.

Cum nici nu poate fi vorba despre o eventuala reducere a somajului prin relansarea economiei (statistica indica o foarte lenta iesire din recesiune), este evident ca acesta va fi alimentat doar de sectorul privat, care va indura in continuare curba de sacrificiu impusa de proasta gestionare a tarii de catre politicienii aflati la putere. Al doilea aspect se refera la corectitudinea si realismul estimarilor privind cresterea economica.

Evolutie sub asteptari

Evolutia economiei romanesti anul acesta si in anul viitor este apreciata identic de Co­mi sia Europeana si de Fondul Monetar Inter na tional. Acesta din urma a trecut de la o prognoza a PIB de 1,3% la una de 0,8% pentru 2010, crestere avansata si de catre executivul european. Nu aceeasi armonie a estimarilor exista si pentru 2011, an in care Comisia vede o crestere econo mica de 3,5%, fata de mult prea ambitioasa tinta a FMI, de 5,1%. In conditiile majorarii fiscalitatii directe si indirecte - cresterea cotei unice de impozitare a veniturilor la 20% si a TVA la 24%-25% - privite ca unica solutie de acoperire a deficitului bugetar, planurile de repornire a motoarelor economiei reale sunt sortite esecului. Rezultatul ar putea fi infirmarea tuturor previziunilor de mai sus printr-un declin al economiei de natura sa accentueze recesiunea si sa amane mult astep tata redresare a indicatorilor economici.
sursa http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one