Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reguli mai stricte pentru casele de schimb valutar

Reguli mai stricte pentru casele de schimb valutar
13 Ianuarie 2010
Operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar vor trebui să respecte, începând din 16 ianuarie 2010, reguli mult mai stricte în ceea ce priveşte modul de afişare a cursurilor practicate, atât în interiorul, cât şi în exteriorul casei de schimb valutar.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, pe 16 ianuarie va intra în vigoare Ordinul 632/2009 privind unele măsuri de informare a consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de schimb valutar, publicat în Monitorul Oficial nr. 886/17.12.2009. Potrivit noului ordin, afişarea informaţiilor se va face în câmpul vizual al consumatorului care efectuează tranzacţia.
Operatorii economici au obligaţia de a afişa la exteriorul casei de schimb un suport sau un panou unic, monocolor, fără degradeuri sau alte însemne grafice sau culori, pe care informaţiile privind vânzarea şi cumpărarea de valută să fie indicate în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit.
În interiorul casei de schimb valutar, cursurile de schimb, atât pentru operaţiunile de vânzare, cât şi pentru operaţiunile de cumpărare, vor fi înscrise pe un panou unic, de dimensiune echivalentă unei pagini format A4.
Pentru exteriorul casei de schimb valutar, regulile spun că înălţimea admisă a caracterelor (litere, cifre sau simboluri grafice) utilizate pentru afişarea în exteriorul casei de schimb valutar, atât pentru operaţiunile de vânzare, cât şi pentru cele de cumpărare de valută, este de 80 milimetri, grosimea de 10 milimetri, distanţa dintre caractere de 10 milimetri, iar distanţa între cuvinte de 20 milimetri.
Dacă operatorul economic percepe comision pentru operaţiunile de schimb valutar, cursurile de schimb afişate pe panoul unic de la exteriorul casei de schimb vor include şi comisioanele practicate.
Pentru interiorul casei de schimb valutar, mărimea caracterelor de pe panoul unic din interiorul casei de schimb trebuie să fie cea a fontului Times New Roman 20 Bold. De asemenea, informaţiile afişate în interior trebuie să fie identice ca valoare şi exprimare cu cele afişate în exteriorul casei de schimb.
Dacă operatorul economic percepe comision pentru operaţiunile de schimb valutar, cursurile de schimb afişate vor include şi comisioanele practicate (în sensul afişării valorilor calculate după aplicarea comisionului casei de schimb valutar).
Afişarea oricăror altor informaţii pe suportul unic sau afişarea altor suporturi care fac referire la cursul de schimb este strict interzisă, potrivit noului act normativ.
Ordinul 632/2009 prevede dreptul consumatorilor ca, în cazul în care constată neconcordanţe între cursul valutar afişat şi cel menţionat în formularul de acceptare a tranzacţiei sau pe bonul fiscal, să solicite în scris, în cel mult 24 de ore, anularea tranzacţiei.
Această solicitare trebuie să fie făcută la operatorul economic care a efectuat tranzacţia, iar dacă acesta refuză, consumatorul se poate adresa la cel mai apropiat sediu al ANPC.
sursa :http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one