Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prognozele de crestere a economiei s-au imbunatatit

Prognozele de crestere a economiei s-au imbunatatit
Ciprian Botea
22.01.2010

Economistii incep sa-si revizuiasca in sus previziunile de crestere a economiei in 2010 in conditiile in care productia industriala si exporturile au revenit pe plus in ultimele luni ale anului trecut, iar bancherii semnaleaza deja o crestere a interesului pentru credite al companiilor.
Fondul Monetar International, ale carui previziuni sunt de obicei printre cele mai pesimiste, vede acum o crestere cu 1,3% a economiei romanesti in 2010, mult peste peste estimarea anterioara, de 0,5%. Si estimarea Guvernului indica o crestere cu 1,3% a economiei, in timp ce BNR vede o crestere de 1,5%.

Cea mai optimista prognoza vine din partea agentiei de rating Moody's, care se asteapta la o crestere economica de 2,3% anul acesta, peste estimarea anterioara de 1,2%. Si prognoza analistilor agentiei Fitch este una optimista, indicand o crestere economica de 2%.
Banca Mondiala a decis recent sa-si mentina estimarea privind cresterea economica a Romaniei la 0,5%. Totusi, institutia si-a revizuit semnificativ prognoza de crestere a economiei romanesti in 2011, de la 2,5% la 4,2%.
Estimarile bancilor locale situeaza cresterea economica in jurul a 1% anul acesta. Cea mai pesimista previziune vine de la Unicredit si indica un avans de doar 0,4%.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one