Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Prima casa se modifica intr-o luna.

Prima casa se modifica intr-o luna. Se dezgheata tranzactiile cu apartamentele odata ce preturile ajung la jumatate fata de maxim? Ce parere aveti?

Cristi Moga
14.01.2010

Se dezgheata tranzactiile cu apartamente odata ce preturile ajung la jumatate fata de maxim?

Pe site-urile de anunturi imobiliare au inceput sa se inmulteasca anunturile de "cumparare" a unor apartamente vechi care sa se incadreze ca pret in programul guvernamental "Prima casa", dupa ce preturile au scazut cu aproape 50% in ultimii doi ani si dezvoltatorii fac presiuni asupra Guvernului pentru a directiona garantiile doar catre achizitia de locuinte noi.
"Apartament 2 camere cumparam, tineri casatoriti, decomandat, etaj intermediar, in sectorul 4 sau 6, plata prin credit (prin programul prima casa - dosar aprobat), exclus intermediari", se arata intr-un anunt publicat pe un site de profil.
"Eu nu am putut aplica pana acum, iar aceasta este ultima luna cand as putea cumpara prin «Prima casa» in actualele conditii. As vrea sa cumpar o locuinta veche, ca este mai ieftina, iar acest program ma ajuta ca avansul, dar si dobanda sunt mai mici. Am fost la banca sa depun dosarul si sper sa ma incadrez pana la 15 februarie. De aia am si dat anunt. Voi contacta si o agentie", a declarat Catalin T., 34 de ani, care lucreaza in IT si a dat un anunt prin care se arata dispus sa plateasca maxim 60.000 de euro pentru un apartament cu doua camere, confort 1, intabulat, in zona Titan Policlinica.
Pana in prezent, Fondul National de Garantare (FNGCIMM) a aprobat peste 12.000 de dosare prin "Prima casa" cu o valoare totala de peste 500 de milioane de euro, respectiv mai mult de jumatate din plafonul initial propus.
Reprezentantii FNGCIMM au anuntat ieri ca pot fi emise garantii "in conditiile normelor de implementare a programului Prima casa in vigoare" doar pentru contractele sau ante-contractele care au fost sau vor fi incheiate pana la 15 februarie inclusiv.
O serie de dezvoltatori imobiliari sustin directionarea garantiilor catre locuintele noi, motivand ca doar astfel poate fi stimulat sectorul constructiilor si mai departe economia, in timp ce o serie de agentii imobiliare sustin ca o astfel de masura ar putea bloca piata tranzactiilor si mai mult.
Pana la 1.000 euro/mp
Preturile apartamentelor vechi, a caror garantare prin "Prima casa" ar putea fi exclusa de la 15 februarie, au scazut in ultimii doi ani de la o medie de 2.000-2.100 euro/ metrul patrat pana in jurul valorii de 1.100 euro/metrul patrat.
Informatiile oferite de agentiile imobiliare arata ca in ultima luna preturile au ajuns pana inspre pragul de 1.000 de euro si in zone precum Titulescu, considerate semi-centrale, unde un apartament cu trei camere si 75 de metri patrati utili a fost tranzactionat pentru 79.000 de euro, potrivit firmei Coldwell Banker. De la demararea programului "Prima casa" scaderea preturilor la apartamentele cu un pret mai mic de 60.000-70.000 de euro a fost atenuata.
Cu toate acestea, pe fondul unui prim semestru economic anuntat dificil, majoritatea consultantilor imobiliari intervievati de ZF la inceputul anului apreciau ca preturile apartamentelor vechi ar putea continua sa scada in primele sase luni.
Bancile in schimb continua sa aprobe credite prin programul "Prima casa", iar reprezentantii Bancii Transilvania au anuntat in aceasta saptamana ca au epuizat plafonul de imprumuturi garantate obtinut initial, in valoare de 27 de milioane de euro, urmand sa ceara aprobarea unor garantii noi de 10 milioane de euro.
Cele mai multe credite prin "Prima casa" au fost acordate insa de catre BCR si BRD, cele mai mari banci de pe piata.
sursa http://www.zf.ro/eveniment/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one