Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Plata anticipata a impozitului pe profit ar putea falimenta peste 100.000 de firme

Plata anticipata a impozitului pe profit ar putea falimenta peste 100.000 de firme
25-feb-2010

Fostul ministru al IMM-urilor, vicepresedintele PSD Constantin Nita, considera ca plata anticipata a impozitului pe profit va duce la inchiderea a peste 100.000 de firme in 2010, estimand ca zilnic peste 70 de firme isi opresc activitatea.

"Foarte multi din cei care deja platesc nu vor mai putea achita si alte taxe, iar firmele mici cu profit mic nu isi vor permite sa plateasca aceste impozite. Zilnic, 70 de firme isi inchid portile, de aici si estimarile mele", a declarat Nita, citat de NewsIn.

Conform noilor reglementari, din 2010, firmele vor plati anticipat impozitul pe profit. Firmele au obligatia de a declara si efectua trimestrial plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual, in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu rata inflatiei.

"Din pacate, guvernul ia o noua masura procriza si nu anticriza, asa cum ar fi normal. Plata anticipata a impozitului pe profit va duce la inchiderea a peste 100.000 de firme in 2010. In ritmul acesta, in urmatorii 2-3 ani, exista pericolul ca Romania sa nu mai aiba un sector al IMM-urilor, sector care, in majoritatea tarilor, reprezinta motorul economiei", a afirmat Constantin Nita.

Fostul ministru al IMM-urilor mai spune totodata ca acest impozit este fictiv si ca el arata faptul ca statul nu mai are de unde sa ia bani si ii ia de la IMM-uri, din sectorul privat. "Sumele date in plus la stat le vor putea recupera abia in 2011, numai dupa ce vor depune declaratia anuala de impozit pe profit, adica dupa 25 aprilie", a adaugat Nita.

"Firmele cu pierderi in 2009 vor plati impozit minim, iar cele cu profit vor credita statul", considera Nita.

PSD cere adoptarea de urgenta a unui program anticriza pentru salvarea IMM-urilor si repornirea economiei, program care sa inceapa cu amanarea deciziei de plata anticipata a impozitului pe profit si aplicarea ei incepand cu 2012.


De asemenea, programul prevede ca firmele care si-au suspendat activitatea sa fie exceptate de la plata acestui impozit, stoparea controalelor abuzive la firme (aplicarea Legii Controlului Unic), precum si aplicarea de masuri anticriza pentru salvarea IMM-urilor (moratoriul, scutirea de CAS pentru microintreprinderilor cu un angajat pentru un salariu mai mic de 1000 ron etc.)

Te intereseaza sa primesti in fiecare dimineata cele mai importante stiri de business ale zilei din Economie? Inregistreaza-te GRATUIT pe Wall-Street pentru a fi informat si pentru a deveni mai bun in domeniul tau de activitate.
sursa http://www.wall-street.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one