Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Piaţa asigurărilor: daune mari, tarife pe măsură

Piaţa asigurărilor: daune mari, tarife pe măsură


Simona Diaconu
Duminică, 03 Ianuarie 2010

Cum economia românească va depăşi recesiunea de abia din a doua jumătate a anului viitor, angajatorii nu se vor grăbi să le ofere salariaţilor beneficii ca bonuri de masă, pensii facultative sau asigurări de sănătate sau de viaţă. De aceea, acest segment al pieţei asiguărilor ar putea înregistra o evoluţie similară celei din 2009. Din 2011, segmentul ar putea fi susţinut prin deducerea primei de asigurare de viaţă, în limita a 400 de euro/an, atât pentru angajat, cât şi pentru angajator. Măsura i-ar ajuta pe asigurători, în condiţiile în care reducerea veniturilor i-a făcut pe mulţi patroni şi salariaţi să renunţe la asigurările de viaţă sau de sănătate.

Daune şi prime în creştere

În plus, daunalitatea a crescut. Dacă în 2008, prima medie s-a plasat la 15.800 de lei, anul trecut beneficiul mediu plătit de ING Asigurări de Viaţă s-a ridicat la peste 18.000 de lei. Cu toate acestea, şefa ING, Cornelia Coman este încrezătoare.

“În pofida contextului economic mai puţin favorabil, sesizăm un semnal pozitiv în privinţa resurselor financiare alocate de clienţii care au încheiat o asigurare. De la începutul anului, prima medie s-a majorat atât pentru contractele unit linked, cât şi pentru cele de tip tradiţional.

Mă aştept ca şi pe viitor sumele alocate asigurării de viaţă să crească, dat fiind că atunci când parcurg perioade marcate de incertitudini, oamenii devin mai conştienţi de nevoia de a-i proteja pe cei dragi şi de a reduce stresul financiar din vieţile lor, dar şi de face constant economii”, a declarat pentru evz.ro Cornelia Coman.

Şi cei de Grawe Asigurări au înregistrat creşterea daunei medii la asigurările de viaţă, de la 1.054 lei în 2008 la 1.618 lei anul trecut. Aviva însă a consemnat o scădere a daunei medii la asigurările de viaţă, de la 4.931,61 lei în 2008, 3.992,67 lei anul trecut.

De asemenea, şi prima medie a sporit, de la 1.485 lei la 1.530 lei în 2009, potrivit datelor furnizate evz.ro de ING Asigurări. Un avans a fost consemnat şi de Grawe, de la 546,6 lei, la finele lui 2008, la 571,19 lei la sfârşitul anului trecut.

Prima medie în 2008 s-a cifrat în jurul valorii de 1.294 lei, atât pentru produsele de protecţie, cât şi a celor cu componentă investiţională (unit linked), iar anul trecut, tariful mediu de primă s-a plasat în jurul valorii de 1.600 lei pentru produsele unit –linked şi a 60 de lei pentru produsele de protecţie, potrivit datelor furnizate evz.ro de Aviva Asigurări.

Câştigurile mici şi sigure

Asigurările de viaţă cu componentă investiţională reprezintă motorul de creştere al pieţei asigurărilor de viaţă, pusă la teste dificile de criza financiară.

“Ne aşteptăm ca în 2010 să putem vorbi despre o uşoară revenire a pieţei de asigurări, pe măsură ce economia îşi va reveni. Motorul de creşstere al pieţei de asigurări sunt produsele unit-linked şi, pe măsură ce oamenii vor înţelege mecanismul de funcţionare al acestora, beneficiile pe termen lung cu siguranţă, vom avea o creştere a pieţei de asigurări”, apreciază Shah Rouf, directorul general al Aviva Asigurări de Viaţă.

Totuşi, pe timp de criză, oamenii preferă câştigurile mici şi sigure, consideră Peter Kasyk, directorul general al Grawe Asigurări.

“Este de aşteptat ca asigurările de viaţă tradiţionale să fie în continuare favorizate în comparaţie cu asigurările cu componentă investiţională datorită scăderii încrederii generale în avantajele investiţiilor pe piaţa de capital, prin comparaţie cu asigurările clasice ce oferă garanţii clare. O mare parte a clienţilor vor avea o preferinţă evidentă, la fel ca şi în cursul anului 2009, pentru câştiguri mai mici, dar sigure”, a explicat pentru evz.ro Peter Kasyk.

Totodată, crede şeful Grawe, asigurările de sănătate nu vor cunoaşte un avans spectaculos, deoarece românii au nu au suficienţi bani pentru a investi în acest tip de asigurări.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one