Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

PFA devine o alternativa la microintreprinderi

PFA devine o alternativa la microintreprinderi
Claudia Medrega
18.01.2010

Renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, prin eliminarea alternativei de taxare cu 3% a impozitului pe venit, ar putea sa determine reorientarea acestora spre organizarea tip PFA pentru evitarea platii contributiilor de securitate sociala mari, care amplifica costurile cu forta de munca.
"Microintreprinderile se pot gandi la alternativa orientarii spre forma de organizare de tip persoana fizica autorizata (PFA - n.r.). Ar avea o serie de avantaje ca PFA, in conditiile in care se elimina regimul special si vor fi impozitate ca orice firma, cu impozit pe profit de 16%", a explicat Emilian Duca, tax partner la BDO Tax Advisors.
 Si in contextul introducerii impozitului minim, incepand cu luna mai 2009, multi dintre cei care detineau firme cu cifre de afaceri foarte mici s-au reorientat catre start-up-uri sau PFA, dupa cum au sustinut chiar oficiali din Ministerul de Finante.
La sfarsitul anului trecut, in Romania isi desfasurau activitatea peste un milion de comercianti, dintre care peste 70%, respectiv 690.021, au fost persoane juridice, in timp ce 344.543 erau persoane fizice autorizate.
Conform datelor de la Registrul Comertului, noile inmatriculari la categoria PFA au ajuns anul trecut la 40.776, in crestere cu 56% fata de 2008.
Ce se va intampla cu microintreprinderile dupa desfiintarea impozitului pe venit de 3%?
Introducerea impozitului minim a generat ingrijorare privind inchiderea unui numar mare de firme care inregistrau afaceri de cateva mii de euro pe an si care nu aveau capacitatea de a plati impozitul minim. Anul trecut peste 133.000 de firme si-au suspendat activitatea, de 11 ori mai multe fata de 2008
Duca a precizat totusi ca se poate vorbi de eliminarea conceptului de microintreprindere doar in momentul in care va fi abrogat capitolul din Codul fiscal referitor la statutul si modalitatea de impozitare a acestor firme, faptul ca nu este o cota precizata pentru 2010 neinsemnand disparitia regimului privilegiat pentru astfel de firme. "Legea trebuie interpretata in sensul aplicarii, nu in sensul neaplicarii."
Potrivit ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, microintreprinderile sunt taxate din acest an ca orice firma, trebuind sa plateasca impozit pe profit de 16% si nu mai au posibilitatea sa opteze intre aceasta alternativa de taxare si impozitul pe venit de 3%. Ar urma sa fie afectate de aceasta masura cele circa 400.000 de microintreprinderi inregistrate, societati cu pana la 9 angajati si venituri anuale de cel mult 100.000 de euro.
Conform datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la sfarsitul lunii august a anului trecut figurau 190.071 de microintreprinderi care au platit impozit pe venit de 3%.
In 2009, incasarile din impozitul de 3% din venituri au adus la bugetul de stat 90 de milioane de euro, iar pentru 2010 bugetul prevede incasari de 100 mil. euro.
Avantaje si dezavantaje pentru PFA
Duca a precizat printre avantajele unei companii organizate ca persoana fizica autorizata (PFA) faptul ca poate dispune de banii incasati in orice moment si nu trebuie sa astepte sfarsitul anului, cand se stabileste modul de repartizare a profitului.
PFA datoreaza impozit pe venit de 16% si contributie de asigurari de sanatate, de 5,5% din venitul net.
Totodata, CAS se aplica la venitul asigurat avand ca baza salariul minim pe economie si nu la castigul real din timpul anului. Contributiile reprezinta cheltuieli deductibile din venitul impozabil.
Microintreprinderile au fost folosite in ultimii ani pentru a plati salariile mari, o parte din ele fara achitarea contributiilor sociale.
Potrivit consultantilor fiscali, diferentele de impozit pe venit efectiv si mai ales de asigurari sociale platibile pe cele trei mecanisme de remunerare, respectiv pe carte de munca, pe microintreprindere sau prin PFA pot fi intr-adevar semnificative.
Impozitele platite la stat de microintreprinderi, respectiv de firmele care au avut venituri de sub 100.000 de euro pe an, reprezinta 3% din veniturile totale si 16% din dividende. Pe de alta parte, pentru plata unui salariu cu toate taxele si contributiile sociale incluse este necesara o cheltuiala dubla din partea angajatorului.
Salariul net reprezinta circa 55% din costul total al angajatorilor, raportul fiind mai mare pentru salarii mai mici. In cazul microintreprinderilor, venitul net ramas dupa plata impozitului de 3% pe venit si de 16% pe dividende este in jur de 75% din cifra de afaceri a microintreprinderii.
Printre dezavantajele PFA pot fi mentionate necesitatea tinerii contabilitatii in partida simpla, necesitatea obtinerii autorizarii de la primarii, solicitarea prezentarii unor acte care sa ateste calificarea in domeniul respectiv.
Totodata, serviciile prestate trebuie documentate prin rapoarte de lucru sau alte documente justificative pentru beneficiar.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one