Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pensiile nesimţite le ţin pe loc pe cele mici

Pensiile nesimţite le ţin pe loc pe cele mici

Andreea Ştefan
Luni, 11 Ianuarie 2010

Anul acesta, statul va aloca pentru plata a aproape 4.700.000 de pensionari 7,36% din PIB. Suma reprezintă aproape 39.700 de milioane de lei, în timp ce Educaţia sau Sănătatea urmează să primească 6, respectiv 4% din PIB.

În cazul în care punctul de pensie ar fi crescut la 826,2 lei de la 732,8 lei, cât este în prezent, statul ar mai fi trebuit să scoată din vistierie încă 1 miliard de euro, ceea ce ar fi dus la adâncirea deficitului bugetar la 8% din PIB.

Deşi sumele par mari, cei mai mulţi dintre pensionari trăiesc cu sume cuprinse între 307 lei, cum este cazul agricultorilor, şi 733 de lei, în timp ce pensia medie este de 674 de lei, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii.

Cei care au muncit mai mult, cu un stadiu complet de cotizare, au venituri ceva mai mari decât media, pensia maximă în rândul acestora fiind de 1.015 lei.

La polul opus, există şi pensionari fericiţi, cu venituri de mii de lei, care cântăresc greu în bugetul de stat. Foşti magistraţi, parlamentari, diplomaţi, judecători, aviatori sau diplomaţi nu duc grija zilei de mâine.

Pensii nesimţite

Dintr-un total de aproape 4.700.000 de pensionari, peste 8.100 primesc o pensie medie lunară cuprinsă între 1.729 de lei şi peste 9.300 de lei.

Datele Casei Naţionale de Pensii arată că, în luna noiembrie 2009, statul plătea pensii pentru:


•700 de pensionari diplomaţi – cu o pensie medie lunară de peste 5.200 de lei
•Peste 1.500 de pensionari, fost personal aeronautic- cu o pensie medie lunară de peste 9.300 de lei
•522 de pensioonari, foşti parlamentari - cu o pensie medie lunară de peste 3.700 de lei
•385 de pensionari, foşti funcţionari publici parlamentari - cu o pensie medie lunară de peste 3.800 de lei.
•Peste 2.600 de pensionari, foşti procurori şi judecători, cu o pensie medie lunară de peste 9.000 de lei
Alţi peste 2.000 de foşti magistraţi se bucură de pensii medii cuprinse între 3.200 de lei şi peste 6.000 de lei.

Pe de altă parte, datele Ministerului Muncii arată că, tot în luna noiembrie, cei mai mulţi dintre pensionari câştigau venituri medii de:


•307 lei – 776,7 mii de persoane – foşti agricultori.
•384 lei – 272,2 mii de persoane –foşti agricultori.
•733 lei – 4.754 mii de persoane.
•936 de lei – 2.175 mii de persoane – pentru cei cu stagiu complet de cotizare.
•1.015 lei – 1.903 mii de persoane - pentru cei cu stagiu complet de cotizare.

1.600 de lei, după 45 de ani de muncă

După un stagiu de cotizare de 45 de ani, timp în care a lucrat ca mecanic de locomotivă, dar şi-a terminat şi studiile juridice, Ionescu Emilian, membru al Asociaţiei Pensionarilor Eurosenior are o pensie de 1.600 de lei, bani din care i se reţine şi impozitul.

El nu este supărat pe faptul că alţii au pensii mai mari, ci pentru că “ există destule surse din care ar putea fi majorate pensiile“.

“S-ar putea lua bani de la ministere neeficiente precum cel al Turismului, al Internelor sau de la instituţia prezidenţială“, ne-a spus pensionarul.

Mai mult, acesta crede că Guvernul nu face altceva decât să genereze “ vrajbă între generaţii, chiar dacă noi (n.r. pensionarii) ne-am plătit contribuţiile către stat cât am fost în serviciu“.

Pensia maximă, de 3.000 de lei

Şi Florica Bratu, membru în consiliul director al aceleiaşi asociaţii crede că măcar pensile mici şi foarte mici ar putea creşte, în ciuda crizei care “este una mondială”.

În ceea ce priveşte sursele de majorare, aceasta spune că “pensiile speciale, foarte mari, de sute de milioane de lei, ar putea fi o sursă de creştere“, iar o pensie maximă să nu depăşească 3.000 de lei.

SURSA :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one