Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şomaj tehnic sau 1.500.000 şomeri

Şomaj tehnic sau 1.500.000 şomeri
20 Ianuarie 2010

Neprelungirea Legii şomajului tehnic şi pe anul 2010 va duce la creşterea numărului şomerilor, la 1.500.000 persoane, şi a presiunii pe bugetul de şomaj.
Cheltuielile cu şomajul ar fi de 500 milioane lei, a declarat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel Alfa, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat şi reprezentanţii Confederaţiei Patronale UGIR-1903. Sectoarele cel mai afectate de şomaj sunt chimia – petrochimia, metalurgia, confecţiile.
“Dacă Guvernul nu prelungeşte legea şomajului tehnic, de la 1 februarie vom fi obligaţi să trimitem în şomaj cel puţin 200.000 angajaţi”, susţine Ioan Cezar Corâci, preşedinte UGIR-1903.
Sindicatele şi patronatele au trimis o adresă primului ministru prin care solicită protecţie socială atât a lucrătorilor şi cer aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să prelungească prevederile Legii 268/2009 privind şomajul tehnic.
Sindicaliştii susţin că este mai avantajos să fie trimişi angajaţii în şomaj tehnic, deoarece, în aceste condiţii, statul suportă doar 15 la sută din cheltuielile pe angajat. 65 la sută contribuie angajatorul şi 20 la sută angajatul.
Şomajul tehnic se aplică pe o perioadă de trei luni pe angajat pe an, în timp ce şomajul propriu zis se aplică pe nouă luni de la data intrării în şomaj. Dacă Guvernul nu va lua o decizie favorabilă atunci sindicaliştii din CNS Cartel Alfa vor picheta luni sediul Ministerului de Finanţe.
Prezenţi la conferinţa de presă Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte CNS Cartel Alfa şi Ioan Cezar Corâci, preşedinte UGIR-1903 au precizat că nu au fost invitaţi la discuţii cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional care se află în prezent în România.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one