Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministerul Sanatatii vrea sa introduca taxa pe produsele fast-food

 

Ministerul Sanatatii vrea sa introduca taxa pe produsele fast-food

de Magda Barascu HotNews.ro
Marţi, 5 ianuarie 2010, 14:24 DoctorH - DoctorH Actualitate

Saorma perfecta
Foto: dbrom.ro
Ministerul Sanatatii vrea sa introduca taxa pe produsele fast-food similara taxei pe viciu, a anuntat marti noul ministru al Sanatatii, Attila Cseke. Incepand de marti, 5 ianuarie, pe site-ul Ministerului Sanatatii va fi in dezbatere publica proiectul de hotarare de guvern de introducere a taxei pe produsele fast-food.

Ce parere aveti despre masura Ministerului Sanatatii legata de noua taxa care va trebui platita de producatorii si distribuitorii de produse fast-food?

Similara taxei pe viciu, noua taxa va reprezenta un procent din vanzarea produselor fast-food, iar fondurile care vor fi colectate, vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate si a celor de investitii in infrastructura din sistem.

"In aceste zile am cerut Comisiei de nutritie a Ministerului sa stabileasca exact detaliile privind modul de aplicare a conceptului. Vom avea intalniri cu producatorii si cu cei vizati de aceasta masura", a declarat ministrul Sanatatii, Attila Cseke.

"Similara taxei de viciu, noua taxa va reprezenta un procent din vanzarea produselor fast food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derularii programelor de sanatate, dar si a celor de investitii in infrastructura din sistem", a declarat ministrul.

Ministerul Sanatatii a anuntat ca taxa va fi aplicata si producatorilor si distribuitorilor de bauturi carbogazoase, de dulciuri si alte produse considerate fast-food.

Prin produse alimentare nesanatoase "se intelege un aliment cu un aport substantial de compusi cu efect daunator sanatatii, ca grasimi, sare, zahar, indulcitori, aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine, minerale", potrivit legii pentru o alimentatie sanatoasa.

Taxa pentru producatorii si distribuitorii de produse fast-food este perceputa si in unele tari ale Uniunii Europene (Franta, Germania, Marea Britanie), a mai spus oficialul.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one