Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Salariul minim pentru bugetari va fi de 705 lei,

Salariul minim pentru bugetari va fi de 705 lei, incepand cu 1 ianuarie 2010

Astazi, ora 12:55 Avocatnet.ro
Legea salarizarii unitare nu va diminua venitul minim brut al personalului platit din fonduri publice, astfel ca bugetarii al caror salariu de baza nu depaseste 705 lei/luna vor beneficia de o majorare, incepand cu 1 ianuarie 2010, venitul lor lunar brut urmand a se ridica la aceasta suma, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Muncii (MMFPS).
 
Legea -cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 762 din 9 noiembrie 2009, iar anumite prevederi ale prezentei legi au intrat in vigoare de la data de 1 ianuarie 2010.

Actul normativ se va aplica etapizat, in perioada 2010 - 2015.

Potrivit MMFPS, vor exista majorari succesive si diferentiate a salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza pentru personalul militar si a indemnizatiilor lunare de incadrare, astfel incat la sfarsitul intervalului sa se ajunga la un raport intre salariul de baza minim si cel maxim in sectorul bugetar de 1 la 12.

In acest context, la trecerea de la actualul sistem de salarizare la noul sistem de salariare, atat in anul 2010, cat si in perioada de implementare a legii, nu va fi diminuat salariul brut de care beneficiaza personalul potrivit actualelor reglementari.

Astfel, salariile de baza si soldele functiilor de baza, care la data de 31 decembrie 2009 aveau o valoare mai mica de 705 lei/luna, vor fi majorate la aceasta valoare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010.

"In vederea simplificarii sistemului de salarizare si ierarhizare, proces ce se va realiza in cursul anului 2010, fost infiintata, potrivit legii, o comisie bipartita, alcatuita din specialisti ai ministerelor si reprezentanti ai confederatiilor sindicale reprezentative la nivel national", se mai arata in comunicatul de presa.

Prima intalnire a comisiei va avea loc, miercuri, la sediul MMFPS.

>> Citeste mai multe despre legea salarizarii unicesalariu minim 2010bugetari 
sursa:http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one