Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Numărul falimentelor va creşte cu până la 20% în 2010

Numărul falimentelor va creşte cu până la 20% în 2010
20 Ianuarie 2010

Numărul falimentelor va creşte cu circa 15-20% în 2010, comparativ cu 2009, când circa 19.500 de companii au intrat în faliment, a declarat miercuri (20 ianuarie 2010), Cristian Ionescu, director general Coface România.
“Numărul falimentelor va creşte cu 15-20 la sută în 2010, în special în prima jumătate a anului, asta şi din cauza faptului că multe dintre aceste falimente nu au fost declarate în instanţă în 2009 din cauza grevei judecătoreşti”, a spus Ionescu.
Acesta a precizat că, anul trecut, circa 19.500 de firme au intrat în faliment, în creştere cu 30 la sută comparativ cu 2008. Industriile de echipamente IT, textilele, industria metalurgică, retail şi transporturile sunt cele mai ameninţate de falimente.
Cristian Ionescu a subliniat că economia României ar putea creşte cu 0,5 -1 la sută în acest an, în principal datorită creşterii cererii externe prin reluarea creşterii economice în zona euro cu 1-1,2 la sută şi revenirii economiei globale.
Reprezentantul Coface a adăugat că principalul risc pentru companiile din România îl constituie lipsa surselor de finanţare, pentru că băncile vor acorda credite chiar mai puţine decât în 2009, mai ales că bilanţurile pe anul trecut vor fi negative, iar percepţia de risc asupra Românei rămâne, în continuare, destul de ridicată.
Principalele riscuri pentru România sunt reprezentate în special de nerespectarea acordului cu FMI, reducerea drastică a consumului, şomajul ridicat din 2010 şi presiunea pe care statul o pune pe firme pentru încasare taxelor, penalităţile anuale ajungând şi până la 36 la sută, lucru considerat inacceptabil de reprezentanţii Coface.
În ceea ce priveşte creşterea economică, profesorul Cezar Mereuţă – vicepreşedinte al Centrului Român de Modelare Economică- estimează fie o continuare a recesiunii în cazul unei menţineri a producţiei industriale, fie o creştere a economiei, care poate depăşi chiar unu la sută, dacă producţia industrială va creşte cu trei la sută, iar anul agricol va beneficia de condiţii meteo favorabile.
Acesta a precizat că pentru România anul 2010 ar putea reprezenta aplicarea unui nou model de creştere economică prin încurajarea IMM-urilor agricole, stimularea producţiei agricole de la Dacia Piteşti şi Ford Craiova dezvoltarea Oltchim, sprijinirea industrie textile precum şi atragerea unor investiţii greenfield pentru sectoarele farmaceutice, electronice IT maşini şi aviaţie.
sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one