Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Nu FMI a cerut cresterea TVA, ci Guvernul nu a avut alta strategie. Ce s-a intamplat in tarile vecine dupa marirea Taxei?

de D.P. Dan Popa's web blog
Miercuri, 5 mai 2010, 6:21 Actualitate | Opinii

FMI nu cere cresterea taxelor, sa fim intelesi. FMI iti cere sa iti restrangi deficitul fiscal. Vede ca nu stii, nu poti sau nu vrei si te intreaba "OK, ce stii sa faci? Ti-am dat miliarde de euro, arata-mi ca faci si tu un efort". Guvernul insa nu vrea ca Statul sa faca eforturi. Sa faca mediul privat daca vrea, ca e mai obisnuit cu ele. Statul a mimat reforma si nu i-a iesit. S-a facut ca da afara bugetari, s-a jucat de-a strategia, iar acum e chemat sa dea socoteala. Si in ceasul al doisprezecelea, vine cu solutia salvatoare- muta greutatea tot pe privat, punandu-i in carca excesul de bugetari, sa-i hraneasca prin taxe si impozite marite, scrie Dan Popa pe blogul lui.

Sindicatele isi fac datoria. Organizeaza marsuri si proteste pentru ca oamenii lor sa fie aparati. Nu conteaza ca prostestele lor arunca Romania in fundul gropii, important e sa nu fie dati afara oamenii lor.
Marirea TVA se duce in preturi si ajusteaza in jos profitabilitatea firmelor
Creste TVA, cresc impozitele. Statul are nevoie de bani. Pe cei pe care i-a inghitit nu stie unde s-au dus. Cresterea TVA este o taxa pe consum care se va duce direct la raft, chiar daca comerciantii ar putea sa absoarba o parte din cresteri. Cresterea impozitelor va sugruma si mai tare veniturile sectorului privat. In niciun caz nu va aduce pe termen lung banii pe care mizeaza Vladescu.

Am vazut si calcule debile facute de cate unii. Ca daca anul trecut, din TVA s-au incasat 34.2 mld lei, cresterea taxei pe valoarea adaugata ar aduce un plus de incasari la buget de aproximativ 9 mld lei in urmatoarele 12 luni. O prostie. Asta s-ar petrece numai daca volumul consumului ar ramane constant. Ori, la scumpiri de produse si cresteri de impozite, consumul scade. Daca un om cu 50 de lei in buzunar isi cumpara 50 de paini, scumpirea la 1,2 lei a painii si prelevarea prin impozit cu 4 lei ii va reduce puterea de cumparare. O sa isi ia in loc de 50 paini, doar 38. Cel mult, pentru ca prudenta si incertitudinile viitoare te fac sa reduci cheltuielile de consum.
Ce s-a intamplat in tarile din jur dupa cresterea TVA?
Tehnic vorbind, cresterea TVA ii va afecta direct pe consumatorii finali. Unele firmele se vor "descurca" cu deducerea TVA. Se vor gasi si "optimizari fiscale", pentru ca micul intreprinzator sa reziste. Cresterea TVA ii va face insa pe producatori sa isi re-gandeasca volumul productiei, sa si-l ajusteze la un consum mai mic. Restrangerea productiei poate insemna restrangerea activitatii, profituri mai mici si in cel mai rau caz, inchiderea firmei. Efectele cresterii de TVA din tara vecina Ungaria ne scutesc de calcule. Acolo, TVA a fost majorată, de la 1 iulie 2009, de la 20% la 25%. Efectele? Vanzarile in retail au scazut cu circa 2,5% iar preturile au crescut. Inflaţia anuală s-a accelerat, în iulie 2009, la 5,1%, de la 3,1% în iunie.

Potrivit Biroului Central de Statistică de la Budapesta, fără efectul majorării TVA cu cinci puncte procentuale, preţurile de consum ar fi scăzut în iulie 2009
cu 2,1 puncte procentuale faţă de iunie 2009 şi ar fi urcat cu numai 1,4 puncte procentuale faţă de iulie 2008. Din cauza majorarii TVA, Ungaria a terminat 2009 cu cel mai înalt nivel al inflaţiei anuale din Uniunea Europeană, care a crescut, în decembrie 2009, la 5,6%, de la 5,2%. In privinta cresterii impozitului, lucrurile sunt inca si mai clare. Pierzi o parte din salariul din mana, pe care o transferi Statului.

Repet, nu pentru ca ar fi cerut FMI ci pentru ca Statul nu stie sa faca altceva. Si nu vrea sa renunte la carca de bugetari, sa fim intelesi. Si alte tari au crescut TVA, dar masura a fost insotita de fleibilizari pe partea de impozite, astfel ca firmele sa nu crape si sa poata genera locuri de munca. La noi, capul in gura dat de Vladescu este insotit si de un pumn in stomac.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one