Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Noua lege a pensiilor: Vezi modificarile!

Noua lege a pensiilor: Vezi modificarile!
22-feb-2010

Incepand din 2011, se va modifica modalitatea de calcul a punctului de pensie, urmand a se adauga la crestere 100% din inflatia pe anul respectiv si 50% din cresterea reala a salariului mediu brut, a anuntat ministrul Muncii, Mihai Seitan.

De exemplu, anul viitor, indexarea punctului de pensie va fi de 4,8 procente. Aceasta modalitate se va aplica timp de zece ani, urmand ca, dupa aceea, sa se scada cate 5% din cei 50 la suta din crestrea salariala, in fiecare an. Astfel, se va ajunge, in 2030, sa fie indexate pensiile doar cu inflatia.

Potrivit proiectului legii pensiilor, care va intra in dezbaterea Senatului saptamana viitoare, ar trebui majorata si varsta de pensionare, dar si egalizarea acesteia intre barbati si femei.

Astfel, incepand in din 2015, pana in 2030, atat barbatii, cat si femeile, vor iesi la pensie la varsta de 65 de ani, majorarea urmand a fi facuta gradual.

Seitan a adaugat ca speranta medie de viata urmeaza sa creasca de la 70 de ani, la barbati, la 75,9 ani, iar la femei, de la 77,1 ani la 81,4 ani. Astfel, in medie, barbatii vor beneficia de pensie timp de 16,2 ani, fata de 14,7 ani, iar femeile timp de 19,2 ani, in scadere fata de nivelul actual, de 22 de ani.

In plus, personalul din domeniul militarizat (armata, politie, servicii speciale) urmeaza a fi inclusi in sistemul public de pensii, desi, pana acum, aveau propriul lor sistem, care a condus la pensii foarte mari.

De asemenea, aceste persoane vor iesi la pensie tot la 65 de ani, si nu la 55, cum se practica in prezent.

"Motivatia de baza este urmatoarea: sistemul de pensii din Romania a devenit nesustenabil financiar si urmeaza ca aceasta problema sa devina majora, daca sistemul nu este restructurat. De ani buni, are o structura de deficit cronic, si trebuie acoperit din alte zone. Anul trecut am avut deficit de 1,5 miliarde de euro la acest buget. Anul acesta, avem 1,7 miliarde de euro deficit. Analizele si prognozele pentru 2011 - 2020, arata ca, pastrand acelasi sistem, vom ajunge la un deficit de 6% din PIB din cauza sistemului de pensii", a spus Seitan.

Avand in vedere ca si persoanele din domeniile militarizate au contribuit pentru pensie, valoara pensiilor li se va calcula ca si cum ar fi contribuit in sistemul public. Acest lucru se va intampla si in cazul categoriilor speciale.

Potrivit lui Seitan, pensiile de acest gen, care, pana in prezent, se ridicau pana in jurul valorii de 3.000 de lei, vor suferi scaderi foarte usoare, "de cativa lei". In schimb, in cazul pensiilor foarte mari, pierderile vor fi semnificative.

Astfel, ministrul Muncii a dat exemplu procurorilor si magistratilor, care au pensii medii de 8.599 de lei, datorita faptului ca, la pensie, se adauga si 80% din ultimul salariu. De acum inainte, pensia se va calcula doar pe baza contributiei la sistemul de stat, iar pensia medie va scadea, prin urmare, la o medie de 1.709 lei.

Ministrul Muncii a mai adaugat ca vor fi investigate si cazurile de pensionare pe baza de invaliditate, existand suspiciunea, pe baza unor verificari in cateva judete, ca aproximativ 25% din cei 900.000 de astfel de pensionari si-ar fi obtinut pensia ilegal.
sursa http://financiar.acasa.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one