Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Adevăratul forfetar apare abia acum. Primele „ţinte” sunt restaurantele

Măsură Cu întârziere de un an faţă de data anunţată iniţial
Adevăratul forfetar apare abia acum. Primele „ţinte” sunt restaurantele
de Simona SIMIONESCU | 04 IANUARIE 2010
Impozitul forfetar va fi calculat în aceste cazuri în funcţie de numărul de mese sau de camere

1 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

Adevăratul forfetar apare abia acum. Primele „ţinte” sunt restaurantele
Cu un an întârziere, autorităţile se pregătesc să renunţe la impozitul minim şi să introducă impozitul forfetar în domeniile cu evaziune fiscală ridicată, precum industria hotelieră şi restaurante, aşa cum a fost iniţial conceput. Practic, în loc să impună tuturor firmelor un impozit minim, vor fi vizate numai companiile din anumite sectoare, unde evaziunea fiscală este la un nivel ridicat. "Impozitul forfetar va fi regândit. Prima sarcină pe care i-am dat-o ministrului Finanţelor în prima întâlnire pe care am avut-o cu el a fost să regândească impozitul minim care este acum", a declarat premierul Emil Boc, în ultima zi a anului trecut.

Mediul de afaceri salută intenţia însă readuce aminte guvernanţilor că mai important este să ai pe cine impozita, adică este nevoie mai întâi de stoparea falimentelor prin măsuri ale statului. "Este nevoie de o nouă filosofie fiscală într-o perioadă extrem de dificilă pentru economie, altfel falimentele vor continua. Trebuie să-i încurajezi pe cei care pun mâna pe sapă, cum se spune pe româneşte, adică să stimulezi spiritul antreprenorial", a declarat pentru Gândul Iulian Gropoşilă, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).
În lipsa unor soluţii concrete de încurajare a mediului de afaceri, încă 50.000 de firme ar putea să tragă obloanele în 2010, după ce în 2009, în jur de 130.000 de companii au fost afectate de impozitul minim, pe fondul crizei.
Pensiunile şi restaurantele neclasificate, zone cu probleme

Obligaţia se va aplica numai acelor domenii în care evaziunea fiscală este ridicată, fiind astfel necesară o evidenţă a încasărilor şi a taxelor plătite către stat. Industria hotelieră şi restaurantele - nominalizate de premier - întrunesc aceste condiţii, însă regula nu ar trebui să se aplice tuturor firmelor din aceste sectoare, crede Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). "Nu se pune problema evaziunii fiscale în marile unităţi hoteliere şi în restaurantele clasificate, unele chiar listate la bursă, unde totul funcţionează în sistem integrat", a declarat pentru Gândul Daniel Vasilescu.
El a indicat zona pensiunilor turistice neclasificate şi a restaurantelor "independente" - în jur de 15-20% din totalul unităţilor din domeniu - care scapă de sub controlul autorităţilor.
Dacă impozitul forfetar va fi aplicat fără să se facă diferenţa între unităţile din domeniu, statul ar putea pierde mai mult decât va reuşi să colecteze în mod real, avertizează preşedintele FPTR.

simona.simionescu@gandul.info
sursa http://www.gandul.info/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one