Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Încă un constructor de automobile ar putea veni în România

28 aprilie 201`0

Scris de Oana Voinea
Preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile (ACAROM), Constantin Stroe, a anunţat că sunt semnale că în Romånia ar putea veni încă un constructor de automobile.
„Romånia are potenţial, din toate de punctele de vedere, pentru a atrage încă un producător de automobile, al treilea, şi chiar sunt perspective şi semnale în acest sens“, a declarat Stroe, ieri, la o conferinţă de specialitate.
El a precizat că intrarea pe piaţă a unui nou constructor nu îi va afecta pe cei doi prezenţi deja, dimpotrivă, va stimula industria auto locală.
În Romånia sunt prezenţi doi producători auto - companiile Automobile Dacia, controlată de grupul francez Renault, şi Ford Romånia, deţinută de constructorul american Ford, cu o unitate de producţie la Craiova.
Mercedes-Benz a luat în calcul, în 2008, construcţia unei fabrici de automobile în Romånia, însă a preferat să investească în Ungaria. Tot atunci, PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi au analizat varianta deschiderii unei uzine de motoare, respectiv a unei unităţi de producţie a componentelor auto, însă aceste planuri nu s-au concretizat.

Oportunităţile crizei

Prezent la aceeaşi conferinţă, premierul Emil Boc a declarat că Romånia dispune încă de forţă de muncă ieftină şi terenuri la preţuri accesibile comparativ cu alte state membre ale UE, iar oamenii de afaceri care vor investi acum în economia romånească vor cåştiga în momentul ieşirii din recesiune şi criza financiară.
„Vă spun deschis şi direct, fără dorinţa de a exagera, că astăzi este cel mai bun moment pentru a investi în Romånia. Romånia are avantaje competitive în foarte multe domenii - energie, turism, agricultură, industrie auto - are o forţă de muncă bine pregătită, calificată şi încă ieftină, are terenuri şi spaţii în care să îşi desfăşoare investiţiile încă ieftin în raport cu ceea ce este în altă parte în Uniunea Europeană, are o politică fiscală atractivă prin cota unică şi TVA extrem de atractiv încă, are o piaţă de 22 milioane de locuitori. Cei care vor investi acum vor fi aceia care vor cåştiga la ieşirea de recesiunea şi din criza economică“, le-a spus Boc oamenilor de afaceri.
Boc a mai spus că Executivul va continua în acest an politica de sprijinire a industriei auto, atåt prin programul „Rabla“, cåt şi prin acordarea de garanţii guvernamentale şi ajutoare de stat.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one