Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mugur Isarescu: „O corectie bugetara este inevitabila”

27 mai 2010

Guvernatorul BNR crede ca majorarea taxelor si a impozitelor nu este o solutie

Mugur Isarescu a declarat ieri ca trebuie facuta o corectie a cheltuielilor publice, in timp ce pe partea de venituri trebuie sa se intervina prin reforme. Guvernatorul BNR sustine ca daca se taie cheltuielile sunt mai putine sanse sa urmeze o majorare a taxelor si a impo zi telor. Profesorul Nouriel Roubini a spus la randul sau ca statele cu deficit bugetar mare au nevoie de austeritate fiscala si reforme structurale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sustine ca o corectie bugetara nu poate fi evitata, iar acest proces trebuie sa fie sustenabil, gradual si intins pe o peri oada de mai multi ani. „Corectia buge tara este inevitabila si este preferabil sa se faca mai mult pe partea de cheltuieli, pentru ca aici sunt si resurse. Pe partea de venituri, corectia nu se poate face decat prin reforme, deoarece o crestere de taxe nu poate fi suportata“, a declarat Mugur Isarescu la Forumul Finance 2010.

Acesta a spus ca este necesar ca buge tele sa se autosustina si, de exem plu, sa nu se mai transfere fonduri de la Bugetul de stat la bugetele locale. Guver na torul BNR a afirmat ca exista o proba bilitate mai mica, in cazul reducerii cheltuielilor, sa urmeze o majorare a taxelor si impo zitelor, in timp ce in caz contrar proba bilitatea este mult mai mare. „Majorarea impozitelor ar fi ine ficienta in absenta unei reforme a cheltuielilor. Sa nu ne facem iluzii ca avem impozite mici, sunt chiar mari, mai ales pe partea de con­tributii sociale», a spus Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR a atras atentia ca defi­citul bugetar nu poate fi finantat la nesfarsit prin imprumuturi.

„Daca bancile ajung la un grad de expunere dupa care considera ca nu mai pot impru­muta statul, atunci finantarea deficitului bugetar va deveni o problema”, a aver tizat Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR a explicat ca reces iu nea a fost mai severa in Romania decat se anticipa deoarece nu mai exista spatiu fiscal de manevra pentru investitii. O alta cauza este inca pacitatea de a atrage fonduri structurale, la care se adauga cei doi ani electorali si criza politica din 2009.
Sistemul fiscal este „ciuruit’’ de exceptii

Veniturile bugetare sunt insuficiente deoarece sistemul fiscal este „ciuruit de o lunga lista de exceptii”, a spus Mugur Isarescu, care a facut ca nivelul inca sari lor sa nu depaseasca 30%. Nefisca lizarea agriculturii a avut o contributie impor tanta si la boomul imobiliar din anii precedenti printr-o impozitare mica a terenurilor. Pe de alta parte, progr amele sociale sunt nesustenabile din punct de vedere financiar.

„Cifrele sunt drama tice. Am plecat in 1990 cu 2,2 platitori la un beneficiar de fonduri bugetare si am ajuns in prezent sa avem 0,8% platitori la un beneficiar’’, a declarat guvernatorul BNR. Acesta a spus ca raporturile trebuie echilibrate, altfel economia va avea de suferit. „Nivelul inalt al contributiilor si legislatia incurajeaza evaziunea fiscala’’, a adaugat Mugur Isarescu. Romania nu are sanse foarte mari sa iasa din rece siune in acest an, deoarece criza econo mica este mai severa la nivelul intregii Europe, a avertizat Nouriel Roubini, pro fesor de economie la New York Uni versity.

Probabilitatea destramarii zonei euro, diferita de zero

Acesta a spus ca solutia pentru cresterea competitivitatii in zona euro este deprecierea mondei unice. Pe ter men lung insa, statele cu deficite bugetare mari au nevoie de austeritate fiscala si de reforme structurale. „In zona euro problemele sunt inca semni­ficative, iar cu ajutorul institutiilor finan ciare unele state vor reusi sa se salveze, altele nu. Unele dintre cele mai slabe state din zona euro nu vor depasi problemele in urmatorii trei-cinci ani. Probabilitatea de a parasi zona euro nu este zero”, a afirmat Nouriel Roubini, supranumit „Dr. Doom’’.
sursa http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one