Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministerul Finanţelor explică de ce cresc cheltuielile cu personalul

Ministerul Finanţelor explică de ce cresc cheltuielile cu personalul

Ana Bâtcă
Joi, 31 Decembrie 2009

Bugetul de stat pentru 2010 prevede cheltuieli de personal de 16,9 miliarde de lei, în creştere cu 0,8 miliarde de lei faţă de suma alocată anul acesta, de 16,1 miliarde de lei, potrivit unor precizări transmise ieri de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Peste reducerea cu 1,34 miliarde de lei programată de autorităţi se suprapune o creştere a cheltuielilor cu 2,14 miliarde de lei. Astfel, 0,7 miliarde de lei va costa reorganizarea agenţiilor guvernamentale (cheltuială suplimentară faţă de 2009), în urma căreia anumite instituţii, care anterior îşi asigurau finanţarea din venituri proprii, vor fi finanţate de la bugetul de stat.

Aşa se explică de ce cheltuielile cu personalul vor creşte la instituţii precum Secretariatul General al Guvernului, ministerele Justiţiei, Administraţiei şi Internelor, Economiei, Muncii sau cel al Comunicaţiilor. Acestor sume li se adaugă 0,8 miliarde de lei „necesară plăţii primei tranşe din drepturile salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti, conform OUG nr. 71/2009”, susţine MFP.

În plus, 0,64 miliarde de lei sunt alocaţi pentru sporurile de 65% obţinute prin hotărâri judecătoreşti de magistraţi şi personalul auxiliar, recunoscute prin lege. Chiar dacă nu pot fi imputate actualului guvern, aceste sume trebuie plătite şi, în consecinţă, umflă factura cu salariaţii în 2010.

Efectele Legii salarizării, vizibile în 2010

Bugetul de stat este parte componentă a bugetului general consolidat, alături de bugetele locale, bugetul de pensii, de şomaj, de sănătate etc. La nivelul bugetului general consolidat, cheltuielile de personal programate pentru 2010 se cifrează la 45,7 miliarde de lei, cu 1,4 miliarde de lei mai mici decât suma alocată acestui capitol pentru 2009, de 47,1 miliarde de lei.

Pentru alte bugete, Finanţele estimează cheltuieli mai mici cu personalul decât cele din anul 2009. Astfel, MFP prognozează că la bugetele locale sumele alocate salariaţilor anul viitor vor scădea cu 900 milioane de lei, până la 17 miliarde de lei, datorită legii salarizării unitare. Acelaşi document va genera economii de 1,4 miliarde de lei, anul viitor, la o alocare de 11,2 miliarde de lei.

„La celelalte componente ale bugetului general consolidat (bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor pentru şomaj, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale) cheltuielile de personal scad de la 0,58 miliarde lei în anul 2009 la 0,55 miliarde lei în anul 2010”, precizează funcţionarii Finanţelor.

Economistul Daniel Dăianu a declarat, recent, pentru EVZ, că ministrul finanţelor sau chiar premierul Emil Boc ar trebui să iasă public şi să explice motivele creşterii cheltuielilor cu personalul în 2010, pentru anumite instituţii.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one