Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mihai Tanasescu: Romania nu are nevoie de taxe suplimentare.

Mihai Tanasescu: Romania nu are nevoie de taxe suplimentare. Acum este timpul pentru reforma cheltuielilor publice
de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 ianuarie 2010, 18:03 Economie | Finanţe & Bănci

Cresterea taxelor si a impozitelor nu este cea mai buna solutie pentru Romania, in conditiile in care cheltuielile pentru dezvoltare si cele destinate sectorului social pot fi efectuate majorarea fiscalitatii, a declarat sambata reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care se declara optimist in privinta eliberarii urmatoarei transe de bani la sfarsitul lui februarie.

"Acum este timpul pentru reforma cheltuielilor publice", a spus el, la Realitatea TV, precizand ca Romania dispune de "resurse puternice ce pot fi atrase la buget", din "segmente de activitate nefiscalizate corespunzator" si prin "imbunatatirea colectarii" veniturilor.

Mihai Tanasescu a precizat ca nu se pune problema, in negocierile purtate de delegatia FMI cu autoritatile de la Bucuresti, de o schimbare a conditiilor initiale ale acordului, "ci de o elaborare a modului in care deficitul fiscal de 5,9% poate fi atins".

El s-a referit la modul in care legislatia aferenta - legea pensiilor, legea raspunderii fiscale, executia mai buna a bugetelor la nivelul colectivitatilor locale, imbunatatirea managementului la societatile publice - isi produce efectele in acest an.

"Conditia de a ajunge la aceasta tinta depinde foarte mult de implementarea legislatiei, pentru a produce efectele financiare pe care ni le dorim", a explicat el.

Mihai Tanasescu crede ca negocierile au sanse de a se incheia in termenul convenit, astfel incat discutia scrisorii de intentie sa poata fi discutata in bordul FMI la jumatatea lunii februarie.

"Cred ca este posibil, plecand de la modul in care au decurs discutiile pana acum", a afirmat reprezentantul Romaniei, exprimandu-si speranta ca cele 2,3 miliarde de euro sa fie eliberate in ultima saptamana a lunii februarie.

"Este foarte important ca cele 2,3 miliarde de euro sa ajunga cat mai repede. (...) Speram ca suma intreaga sa vina undeva in ultima saptamana a lunii februarie", a incheiat el.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one