Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Melania Hancila, sefa Dept. Cercetare si Strategie Volksbank: Bancile vor relua creditarea in acest an

Bancherii romani, despre 2010

Melania Hancila, sefa Dept. Cercetare si Strategie Volksbank: Bancile vor relua creditarea in acest an
de Dragos Comache HotNews.ro
Duminică, 3 ianuarie 2010, 11:05 Economie | Finanţe & Bănci

Cresterea creditarii in valuta, reluarea cresterii economice, stagnarea pietei imobiliare- acestea sunt in linii mari prognozele Melaniei Hancila, conducatorul Departamentului de Cercetare si Strategie al Volksbank. Departamentul Economic al HotNews va publica opiniile economistilor sefi, ai presedintilor de banci, legate de ce ne asteapta in 2010. Din raspunsurile primite pana acum, bancherii privesc optimisti anul care tocmai a inceput. Majoritatea spun ca 2010 va fi mai bun decat 2009, cu cateva conditii, cea mai importanta fiind reforma administratiei de stat.

Ne vom redresa in acest an?
Melania Hancila: Economia romaneasca se va redresa lent in anii urmatori si nu vor mai fi inregistrate ritmurile inalte de crestere din anii anteriori, deoarece criza financiara si amanarea corectiei dezechilibrelor din economie vor avea repercursiuni pe termen lung si vor intarzia procesul de aliniere a standardului de viata romanesc la cel european.

La ce crestere economica va asteptati in 2010?
Melania Hancila: Ne asteptam ca produsul intern brut sa creasca in termeni reali cu aproximativ 1.5 % - 2.0 %

Care vor fi motoarele aceste cresteri?
Melania Hancila: In special industria, serviciile financiare si comertul.
-crestere economica:1.5 % - 2.0 %
- creditarea se va relua, preponderent cea in valuta - industria, serviciile financiare si comertul vor fi motoarele cresterii
- piata imobiliara se va stabiliza. Preturile nu vor creste insa
- vor fi numeroase falimente


Estimari Volksbank 2010

Cum va arata sectorul bancar in 2010?

Melania Hancila: Consider ca bancile vor relua creditarea, insa vor fi extrem de prudente si selective in alegerea clientilor iar creditarea va inregistra un avans modest, deoarece sectorul public va continua sa absoarba o parte insemnata a lichiditatilor din sistemul bancar.

Pe ce se va axa creditarea?
Melania Hancila: Procesul de creditare a sectorului privat se va axa in principal pe finantarea in valuta, datorita diferentialului de dobanda si perspectivelor de intarire a leului pe termen mediu. Bancile vor acorda in principal credite cu garantii imobiliare populatiei, iar companiile vor avea acces mai facil la liniile de finantare pentru capital de lucru.

Si economisirea..?
Melania Hancila: In ceea ce priveste economisirea, populatia isi va mentine comportamentul prudent si isi vor largi depozitele cu ritmuri de crestere de doua cifre, insa dinamica depozitelor persoanelor fizice va incetini comparativ cu anul acesta, in timp ce companiile vor inregistra ritmuri de crestere a depozitelor modeste, pe fondul persistentei deficitului de lichiditate.

Pe piata imobiliara? Ce estimari aveti pentru 2010?
Melania Hancila: Piata imobiliara se va stabiliza in 2010 si va creste numarul cumparatorilor, insa nu ma astept la o crestere a preturilor pe piata imobiliara, deoarece cererea nu va fi suficient de puternica pentru a conduce la majorarea preturilor, iar performanta slaba a economiei si cresterea modesta a veniturilor populatiei vor exercita presiuni asupra pietei imobiliare.

Exista posibilitatea sa vedem un val de falimente in 2010?
Melania Hancila: Cu siguranta vor fi numeroase falimente si in 2010, insa mai putine decat in 2009

De ce?
Melania Hancila: Deoarece punctul critic a fost atins anul acesta dupa introducerea impozitului forfetar si contractia brutala a economiei coroborata si cu restrangerea creditarii.
sursa: http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one