Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Mamele ar putea primi o alocatie de 350 lei pentru nou-nascuti

 

Mamele ar putea primi o alocatie de 350 lei pentru nou-nascuti in locul trusoului - proiect

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 8 ianuarie 2010, 18:23 Actualitate | Esenţial

Mamele ar putea primi o alocatie in locul trusoului, in valoare 350 lei, pentru fiecare nou-nascut, inclusiv pentru cei nascuti morti sau decedati ulterior nasterii, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, pus vineri in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii.

In urma unor evaluari realizate la nivelul autoritatilor administratiei publice locale s-au constatat dificultati in gasirea unui furnizor care sa asigure toate produsele ce vor compune trusoul pentru nou-nascuti, acestea fiind in imposibilitatea acordarii dreptului pentru copiii nascuti dupa data de 31 decembrie 2009, se arata in proiect, potrivit NewsIn.

Legea care prevede acordarea de trusouri pentru nou-nascuti a fost instituita in decembrie 2006 si prevede ca toti copiii nou-nascuti beneficiaza de produse constand in haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in valoare de 150 lei.

Avand in vedere ca sunt reglementate doua prestatii sociale care sunt destinate aceluiasi scop, respectiv sprijinirea familiilor in care se nasc copii, si tinand cont de faptul ca se realizeaza cheltuieli administrative duble pentru asigurarea celor doua prestatii, se impune modificarea actelor normative mentionate si instituirea unei singure alocatii destinate nasterii copilului, se mai arata in proiect.

Astfel, deoarece este necesara instituirea unei singure alocatii care se va acorda tuturor copiilor nascuti, se impune abrogarea articolelor referitoare la alocatia pentru copiii nou-nascuti din legea 416/2001 si normele metodologice de aplicare a legii 416/2001, aprobate prin hotararea Guvernului 1010/2006, precum si abrogarea legii 482/2006, se mai arata in document.

Acordarea dreptului si plata alocatiei pentru nasterea copilului ar urma sa se realizeze pe baza de cerere si acte doveditoare, prin dispozitie a primarului localitatii in a carei raza domiciliaza mama sau, dupa caz, unde a fost inregistrata nasterea copilului.

De asemenea, alocatia prevazuta se acorda o singura data pentru fiecare copil nascut, daca cererea este depusa in termen de maximum 12 luni de la nasterea copilului. De asemenea, alocatia se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci cand mama nu este in situatia de a beneficia de acest drept. Proiectul mai prevede ca valoarea alocatiei sa fie indexata prin hotarare a guvernului.

Potrivit actului normativ, au dreptul la alocatie pentru nasterea copilului atat cetatenii romani, cat si cetatenii straini sau apatrizi cu domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania.

Daca nasterea a fost inregistrata in alta comuna, alt oras, municipiu sau, dupa caz, alt sector al municipiului Bucuresti decat cea/cel in care domiciliaza mama, cererea va fi insotita de o adeverinta eliberata de primarul localitatii de domiciliu sau, dupa caz, al celei in care a fost inregistrata nasterea, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru nasterea copilului.  

In urma analizei cererii si a actelor doveditoare primarul ar urma sa dispuna, in cel mult 10 zile de la data inregistrarii cererii, dupa caz, acordarea sau neacordarea alocatiei, prin dispozitie scrisa. In cazul neacordarii alocatiei, dispozitia scrisa a primarului, cuprinzand si motivele de respingere, ar urma sa fie comunicata solicitantului in termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.
http://www.hotnews.ro/
sursa :
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one