Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Majorarea pensiilor si reducerea CAS impovareaza statul cu 15 miliarde lei

Majorarea pensiilor si reducerea CAS impovareaza statul cu 15 miliarde lei

Marius Pirloiu
Joi, 07 Ianuarie 2010
Ieri, Comisia de Munca a votat cateva masuri halucinante, si anume majorarea punctului de pensie cu circa 13%, precum si reducerea cu 30% a contributiei pentru pensii, ceea ce ar duce la un deficit suplimentar de 15 miliarde lei, echivalentul a 2,8% din PIB.

Cu toate ca Guvernul are in vedere inghetarea pensiilor in acest an, conform proiectului de buget pe 2010, deficitul bugetului de pensii este estimat la 7 miliarde lei, potrivit ministrului Muncii, Mihai seitan, suma ce va trebui acoperita prin transferuri de la bugetul de stat.

Astfel, pensiile ce urmeaza a fi platite in 2010 sunt prevazute a se cifra la 39,7 miliarde lei, la fel ca anul trecut, in conditiile inghetarii punctului de pensie la nivelul din octombrie 2009, de 732,8 lei. Pentru a putea fi platite integral aceste pensii, statul va trebui sa contribuie cu peste 7 miliarde lei, deoarece contributiile pentru pensii sunt estimate la 32,7 miliarde lei. "Contributia bugetului de stat la bugetul asigurarilor sociale (n.r. – cel al pensiilor) va fi de 7 miliarde lei in 2010", a precizat ministrul Muncii, Mihai seitan, la audierea in Comisia de
munca.

O data cu propagarea crizei, pe fondul careia somajul a urmat o crestere sustinuta, numarul salariatilor a picat, in premiera, sub cel al pensionarilor in februarie 2009. De atunci, foarfeca s-a deschis tot mai mult, astfel ca, la sfarsitul lunii noiembrie, numarul pensionarilor il depasea cu 350.000 pe cel al salariatilor (4,75 milioane pensionari vs 4,4 milioane salariati). De asemenea, la sfarsitul lunii noiembrie somajul a ajuns la 7,5%, echivalentul a 683.000 de someri.
Guvernul si FMI prognozeaza un avans al somajului in prima parte a anului, spre 8,5%, iar apoi o temperare a acestuia pana la 7,3% la finele anului. Totusi, pentru acest an, analistii preconizeaza cresterea somajului pana la 9,5-10%, ceea ce inseamna ca inca 180.000-220.000 salariati vor ingrosa randul somerilor. In acest fel, e de asteptat ca presiunea pe bugetul pensiilor sa creasca. Chiar pentru 2009 deficitul de pensii s-ar putea ridica la 6,6-6,7 miliarde lei, iar o continuare a scaderii numarului de salariati ar putea duce la adancirea deficitului dincolo de 7 miliarde lei pentru intreg anul 2010.

Grija pensiilor le-a luat mintile parlamentarilor

Parlamentarii din Comisiile reunite pentru munca si protectie sociala au votat ieri pentru cresterea punctului de pensie de la 732,8 lei la 826,2 lei, motivand astfel aplicarea Legii pensiilor, care prevede ca punctul de pensie sa reprezinte 45% din salariul mediu brut, fata de 40% in prezent. Ministrul Muncii, Mihai seitan, a explicat ca o crestere a punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut ar genera un efort suplimentar de inca un miliard de euro, care s-ar adauga la subventiile de 1,5 miliarde euro, iar astfel deficitul bugetar va trece de 8% din PIB.
Dupa calculele Romaniei libere, indexarea punctului de pensie pana la 45% din salariul mediu genereaza un efort suplimentar de 5 miliarde lei (1,2 miliarde euro), pentru ca pensiile ar urma sa se majoreze cu 12,7%.

Daca aceasta masura nu a fost indeajuns de halucinanta, parlamentarii din aceleasi comisii au votat si pentru scaderea cu 30% a valorii contributiilor aferente pensiilor. Acestia si-au dat avizul pentru reducerea contributiilor pentru asigurarile sociale cu 9,5 puncte procentuale, de la 31,3% pana la 21,8%. Amendamentul prevede scaderea cu 8% a contributiei platite de angajator, de la 20,8% la 12,8%, precum si reducerea cotei platite de angajat cu 1,5%, de la 9,5% la 8%. Tot conform calculelor Romaniei libere, aceasta ultima masura ar genera un deficit de inca 10 miliarde lei.
In concluzie, daca cele doua masuri vor trece de plenul Parlamentului, ele vor genera un deficit suplimentar de 15 miliarde lei, echivalentul a 2,77% din PIB. Astfel, pensiile ar ajunge la 44,7 miliarde lei in 2010, iar statul va trebui sa acopere prin imprumuturi jumatate din aceasta valoare, mai exact 22 miliarde lei.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one