Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Legea privind medierea litigiilor a intrat in vigoare

4-martie-2010

Legea privind medierea litigiilor a intrat, joi, in vigoare si presupune o procedura care ocoleste calea clasica a unui proces, pentru rezolvarea unei dispute juridice.

Cei care au de gand sa divorteze sau sa obtina daune de la angajatorul care i-a concediat fara motiv, dar si oamenii de afaceri care risca sa fie executati silit pentru intarzierea unei plati pot apela la un mediator pentru a rezolva rapid si cu discretie problema.

Judecatorii, procurorii si chiar politistii trebuie sa le prezinte celor care se afla in conflict posibilitatea de a se adresa mediatorului pentru rezolvarea problemelor, conform Cotidianul.

Aceasta este o modalitate ca instantele sa poata scapa de surplusul de dosare, iar cetatenii vor scapa de stres si vor castiga timpul, dar si banii pierduti prin tribunale.

Un conflict poate fi solutionat cu ajutorul medierii in maximum doua sedinte. O sedinta de mediere nu poate dura foarte mult din cauza consumului nervos la care sunt supuse partile, dar si mediatorul.

Mediatorul va primi un onorariu pentru activitatea depusa, de obicei partile achitand fiecare jumatate din cheltuieli, dar putand cadea de acord si la o altfel de impartire a sumei care trebuie platita.

Cu doar 10% din suma cheltuita in instanta se poate ajunge la o solutie chiar mai buna decat cea oferita de un judecator. Pentru moment, nu sunt suficient de multi mediatori pentru a face fata tuturor solicitarilor care vor aparea, dar se estimeaza ca aceasta problema va fi foarte curand rezolvata.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one