Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

L. Borbely: vor fi diminuate doar pensiile mai mari de 2.700 de lei

L. Borbely: vor fi diminuate doar pensiile mai mari de 2.700 de lei
10-feb-2010

L. Borbely: vor fi diminuate doar pensiile mai mari de 2.700 de lei. Guvernul discuta astazi proiectul legii sistemului unitar de pensii, ultima data inainte de a fi adoptat
de Carla Dinu HotNews.ro
Miercuri, 10 februarie 2010, 7:39 Actualitate | Esenţial

Guvernul discuta in sedinta de miercuri proiectul legii privind sistemul unitar de pensii publice, pentru ultima data inainte de a fi aprobat. Potrivit reprezentantilor Ministerului Muncii, proiectul de lege ar putea fi trimis in Parlament in data de 15 februarie, daca Guvernul il va adopta miercuri.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti seara la Realitatea TV ca ar urma sa fie diminuate doar pensiile in valoare de peste 2.700 de lei.

Executivul vrea sa elimine pensiile speciale de care beneficiaza circa 200 000 de romani. In clasamentul cu cele mai mari pensii sunt : aviatorii, magistratii, angajati ai Curtii de conturi, diplomati, parlamentari, politisti si militari.

Proiectul legii a starnit numeroase proteste. Sindicalistii sustin ca legea pensiilor publice unitare nu ar trebui sa se aplice retroactiv, asa cum prevede proiectul de act normativ. Militarii cer neicluderea pensiilor lor in aceasta lege si spun ca vor da in judecata Guvernul.

Premierul Emil Boc a declarat marti ca pensiile speciale vor fi recalculate in termen de cinci luni de la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii, fara nicio exceptie.

sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one