Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Isarescu va supraveghea deficitul bugetar

27 mai 2010

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, sustine ca va supraveghea echilibarea fiscala, de pe pozitia de "watchdog", mai exact o sa urmareasca deficitul bugetar din Romania.

Guvernatorul Bancii Nationale o sa se afle in pozitia de "watchdog" fata de deficitul bugetar, desi subliniaza ca nu banca centrala este cea care face politica fiscala.

"Romania a avut deficite structurale mari. Chiar in 2007, cand deficitul bugetar a fost de 2%, deficitul structural era in jur de 5% pentru ca se baza pe venituri mari realizate intr-o perioada in care economia era supraincalzita", a explicat Mugur Isarescu.

Astfel, seful BNR este hotarat sa nu mai lase deficitul bugetar sa derapeze.

"Si Banca Nationala a Romaniei are un rol in aceasta chestiune. Rolul unei banci centrale este de watch dog in ceea ce priveste echilibrarea fiscala si probabil ne vom implica si noi in asta cu toate ca nu facem politica fiscala in Romania", a declarat guvernatorul BNR.

Deficitul bugetar al Romaniei se situa la sfarsitul primului trimestru din acest an la 1,5% din PIB, dar trebuie sa se incadreze in 2010 intr-un deficit de maxim 6,8% din PIB. Fondul Monetar International a avertizat ca deficitul Romaniei risca sa ajunga la 10% daca nu se vor lua masuri de austeritate.
sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one