Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Isărescu: Majorarea TVA cu 5 puncte va duce în prima rundă la o creştere a preţurilor cu 3%

7 aug 2010

Scris de Oana Voinea
Majorarea TVA cu cinci puncte procentuale de la 19% la 24% va conduce într-o primă rundă la o creştere a preţurilor cu 3%, a declarat vineri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care consideră că efectele de runda a doua vor fi modeste, respectiv o creştere de 1% a preţurilor.“Efectul de runda întâi va fi undeva la 3%. Specialiştii noştri vorbesc de 2,9%, adică o transmitere de 75% din scenariu de bază, pentru că existã un deficit pronunţat de cerere şi faptul că piaţa ţărănească este în mare parte nefiscalizată. Estimăm efecte modeste de runda a doua. Fondul Monetar vorbea chiar de lipsa efectului de runda a doua, dar noi nu suntem chiar aşa de optimişti”, a spus Isărescu.El a explicat că, din punct de vedere aritmetic, efectul maximal al creşterii preţurilor ca urmare a majorării TVA va fi undeva la 4%.Vorbind despre evoluţia din trimestrul doi, Isărescu a arătat că preţurile administrate şi-au accentuat majorările în acest trimestru, la medicamente în mod substanţial. De altfel, el a menţionat preţurile administrate şi printre incertitudinile viitoare privind evoluţia inflaţiei.El a precizat că o ajustare sensibilă a avut loc şi la serviciile libere, în special telefonia, unde există o rapiditate extraordinară când se simte o anumită depreciere a cursului.Guvernul a decis la finele lunii iunie să crească TVA de la 19% la 24%, după ce Curtea Constituţională a stopat tăierea pensiilor cu 15%.Totodată, Isărescu a declarat că preţul unui pachet de ţigări se va scumpi cu mai mult de 5% după majorarea TVA, pentru că acciza se va aplica la un nivel de bază mai înalt. “Am introdus ceva majorări la preţurile tutunului - acciza calculată la un preţ cu TVA ar face ca din această lună preţul unui pachet de ţigări să crească semnificativ, mai mult decât majorarea TVA”, a explicat Isărescu în conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.În şedinţa din 30 iunie, CA al BNR a blocat scăderea dobânzii de politică monetară, anunţând totodată trecerea la o gestionare fermă a lichidităţii din sistemul bancar.La începutul lunii iulie, guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat că rata inflaţiei se va plasa în jurul valorii de 8%, potrivit ultimelor evaluări.Ţinta de inflaţie a BNR pentru acest an este de 3,5% plus/minus un punct procentual, iar pentru 2011 de 3% plus minus un punct procentual.Inflaţia reprezintă unul dintre criteriile fixate în acordul de finanţare externă semnat de România, în valoare de 20 miliarde de euro, şi coordonat de Fondul Monetar Internaţional. Totodată, inflaţia se numără printre criteriile de convergenţă pe care România trebuie să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one