Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

NIVELUL DE INFRACTIONALITATE LA FRONTIERA, IN CRESTERE

Investigatii - Criza infloreste contrabanda: camionul a luat locul sacosei
Departamentul Corespondenti
Luni, 11 Ianuarie 2010
» Criza economica a sporit numarul infractiunilor de contrabanda savarsite la frontierele Romaniei. Drogurile si tigarile nu mai sunt transportate "cu sacosa", ci ocupa camioane intregi. Pentru a asigura succesul "operatiunilor", traficantii nu ezita sa se inmarmeze.

» Conform Autoritatii Nationale a Vamilor, pe teritoriul tarii noastre au fost confiscate anul trecut bunuri in valoare de peste 36,5 milioane lei, cu 28% mai mult decat in 2008.

Seful inspectoratului judetean al Politiei de
Frontiera (IJPF) Galati, comisarul-sef Didel Badarau, vorbeste despre aparitia in contrabanda cu tigari de la granita de pe Prut a unor grupari care dispun de arme, statii de comunicare si mijloace de transport foarte rapide, cumparate in mod special pentru transportul tigarilor de contrabanda. "Retelele care se ocupa de contrabanda cu tigari sunt foarte bine organizate, fiecare avand un rol bine stabilit in cadrul grupului. Membrii acestor grupari au la dispozitie sume considerabile de bani, care le permit achizitionarea de autovehicule sau ambarcatiuni ce urmeaza sa fie folosite in
contrabanda cu tigari", a declarat comisarul-sef Didel Badarau. In 2009, politistii de la IJPF Galati au reusit capturarea a cinci astfel de grupari specializate in contrabanda cu tigari. In operatiunile cu numele de cod "Matelotii", "La Famiglia", "Taifunul", "Occident" si "Isaccea", politistii de frontiera au colaborat cu ofiterii SRI si procurorii DIICOT. 27 de contrabandisti au fost arestati in decursul celor cinci operatiuni. In cazul operatiunii "Isaccea", s-a descoperit ca gruparea era coordonata chiar de un agent de la Politia de Frontiera din Tulcea. In cazul operatiunii "Matelotii", s-a constatat ca grupul infractional avea in componenta oameni care se ocupau de filajul politistilor de frontiera 24 de ore din 24 pentru a-si asigura "succesul". Potrivit politistilor, membrii gruparii nu se cunosteau intre ei, actionand fiecare la ordinul "sefului". Pentru transportul tigarilor pe Dunare, din zona porturilor Giurgiulesti si Reni, contrabandistii si-au cumparat ambarcatiuni de mare viteza, mai rapide decat cele ale Politiei de Frontiera.
Metoda practicata de acestia a devenit cunoscuta sub numele
de "Capac", pachetele cu tigari fiind ascunse intre peretii dubli sau in spatii special amenajate in autocare, tiruri sau autoturisme. Deoarece, in aceste cazuri, legea prevede ca mijlocul de transport este confiscat, politistii de frontiera din Galati au tras pe dreapta, in vederea confiscarii, anul trecut, 26 autovehicule, printre care un autocar, doua tiruri, un camion, un microbuz si 26 de autoturisme, cinci VW, trei Renault si trei Lada, doua Forduri si cate un Rover, Mercedes, Peugeot, Mitsubishi, Opel, Dacia etc.

Portul Constanta, preferat de traficantii de droguri
In Portul Constanta, criza a favorizat transporturile ilegale de stupefiante. Desi, in opinia specialistilor in crima organizata, Romania nu figureaza in randul statelor din Europa devenite piete importante de desfacere a drogurilor, Portul Constanta devine periodic tinta unor transporturi masive de stupefiante. Anul trecut, politistii au descoperit cea mai mare captura de droguri din istoria acestui port. Un container plin cu cocaina, care figura in acte ca incarcat cu lemn de brad, a fost interceptat in terminalul de la Agigea. 1,5 tone de cocaina in valoare
de 150 milioane de euro trebuiau sa ajunga in Romania, marfa fiind destinata unei organizatii internationale cu ramificatii in tara noastra. In ceea ce priveste restul marfurilor de contrabanda depistate - tigari, imbracaminte, incaltaminte -, rapoartele preliminare pe 2009 indica faptul ca din ce in ce mai multe produse contrafacute sunt ascunse in containerele care ajung in porturile maritime. Pe 12 august anul trecut oamenii legii au desigilat un container unde s-au gasit aproape 10 milioane de pachete cu tigari contrafacute, iar pe 5 noiembrie a fost descoperit un alt container cu peste 9 milioane de pachete de tigari. Pe langa aceste capturi, au mai fost descoperite zeci de mii de pachete de tigari ascunse in camioane, autoturisme sau la bordul navelor comerciale, dar si cantitati mai mici sau mai mari de alcool, electrocasnice, imbracaminte si incaltaminte.

Arme si masini
de lux confiscate
La granita de vest a Romaniei, o harta
a infractiunilor repartizata pe punctele de frontiera, realizata de politistii aradeni la sfarsitul anului 2009, arata ca Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, cel mai tranzitat, a fost preferat de contrabandistii de tigari, in timp ce Punctul de Trecere a Frontierei Varsand a fost asaltat de contrabandistii de parfumuri, anabolizante si de retelele clandestine de imigranti.
"Ca urmare a activitatilor desfasurate de lucratorii politiei de frontiera, in colaborare cu autoritatea vamala si Garda Financiara, in primele 11 luni ale anului 2009 au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 15.788.084 lei, fata de 15.323.304 lei, in aceeasi perioada a anului trecut", a declarat comisar-sef Ioan Handra, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad. Contrabanda nu s-a mai facut cu sacosa, ci cu camionul. Printre cele mai mari capturi realizate la frontiera romano-maghiara a fost cea din 4 iulie, de la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand: un sofer turc ce transporta, conform documentelor de insotire a marfii, textile din Turcia pentru Germania, avea ascunse in interiorul tirului, prin metoda "capac", sute de cutii de carton si saci de plastic care contineau 39.005 flacoane parfumuri contrafacute cu o valoare estimata pe piata de 1.619.841 lei. Folosind aceeasi metoda, contrabandistii au incercat pe la acelasi punct de frontiera sa treaca 25.958 flacoane parfumuri susceptibile a fi contrafacute cu o valoare estimata pe piata la 1.297.900 lei. "In aceeasi perioada, au fost depistate 936.580 pachete de tigarete ce urmau sa iasa ilegal din tara pentru a fi introduse pe piata neagra comunitara, valoarea acestora ridicandu-se la 5.121.741 lei, dintre care peste 750.000 pachete de tigarete au fost depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac", a declarat comisarul-sef Ioan Handra. Politistii de frontiera aradeni au retinut anul trecut si noua autoturisme furate din diverse tari ale Europei. De asemenea, au fost retinute 60 pistoale cu gaze marca Walter, 50 bastoane telescopice de autoaparare, 14 cartuse de razboi si o grenada, dar si obiecte de patrimoniu: 19 bucati de flori de mina in greutate de aproximativ 27,635 kg si 17 tablouri, doua oglinzi, sapte piese de mobilier si sase frapiere.
La granita de est a Uniunii Europene, Vama Albita, in timpul actiunilor de control de anul trecut au fost constatate 100 infractiuni si au fost sanctionate contraventional 1.923 fapte. Au fost descoperite patru arme cu aer comprimat, doua pistoale cu bile de cauciuc, un pistol cu gaze
, sase arme de vanatoare, o pusca mitraliera, 50 kilograme de petarde si artificii, 50 grame pulbere cartuse, 60 cartuse de vanatoare, 12 cartuse cu bile, dar si sase masini furate din tarile UE. Au fost de asemenea confiscate sute de pachete de tigari.

STATISTICA
Contrabanda, in cifre

Potrivit datelor Autoritatii Nationale a Vamilor, pe teritoriul tarii noastre au fost confiscate anul trecut bunuri in valoare de peste 36,5 milioane lei, cu 28% mai mult decat in 2008. Cantitatea de tigarete capturata a fost de 118.980.042 bucati. Majoritatea tigarilor au fost descoperite in porturile maritime, la punctele de trecere a frontierei si pe Dunare. In 2009, au mai fost retinute 40 milioane de articole dovedite a fi contrafacute, comparativ cu 21 milioane in 2008.

sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one