Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Parlamentarii finanţişti „au reîngheţat” pensiile

Parlamentarii finanţişti „au reîngheţat" pensiile
Clarice Dinu
Luni, 11 Ianuarie 2010
„Dezgheţarea" pensiilor, decisă de parlamentarii din
comisiile de muncă, nu a trecut de filtrul senatorilor şi deputaţilor finanţişti, care au respins sâmbătă amendamentul ce prevedea ca valoarea punctului de pensie să fie de 45% din salariul mediu brut, faţă de 39,08% propus de guvern.

De asemenea, la votul comisiilor de buget-finanţe a picat şi propunerea care permitea actualizarea pensiilor la inflaţie. Aceeaşi soartă a avut-o şi amendamentul adoptat de comisiile de muncă, potrivit căruia CAS-ul era redus cu patru puncte procentuale.

Toate aceste amendamente aparţinuseră PNL-ului, care au reuşit însă să-şi impună alte trei propuneri în faţa comisiilor de buget-finanţe: eliminarea impozitului minim, aplicarea unei cote reduse, de 5%, a TVA la construcţia de locuinţe şi un impozit pe veniturile microîntreprinderilor de 3%.

Liberalii au plusat şi cu reducerea penalităţii de întârziere la neplata obligaţiilor fiscale, de la 0,1% pe zi la 0,03% pe zi. Cererea a fost însă respinsă de parlamentarii din comisii, care au adoptat totuşi o propunere similară venită din partea unui deputat PSD, privind aplicarea unor penalităţi de întârziere de 0,05% pe zi. Ministrul finanţelor publice, Sebastian Vlădescu, a amintit, potrivit Mediafax, că guvernul a propus deja eliminarea impozitului minim.

El a apreciat că unele a mendamente nu ar fi trebuit aprobate, iar altele care au fost respinse ar fi sprijinit mediul de afaceri. O altă măsură aprobată de parlamentarii finanţişti se referă la eliminarea nedeductibilităţii TVA pentru automobile.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat, citat de Mediafax, că eliminarea impozitului minim va avea un impact bugetar de un miliard de lei, cota redusă de TVA la construcţia de locuinţe - 960 de milioane de lei, iar nedeductibilitatea TVA pentru automobile de 500 de milioane de lei.
 
Unul dintre amendamentele respinse viza o bonificaţie de 5% din valoarea obligaţiilor datorate
pentru
contribuabilii care achită la termen plăţile.

Camera Deputaţilor şi Senatul încep astăzi discuţiile în şedinţă comună asupra bugetului, iar măsurile pe care comisiile le-au promovat vor fi aplicate dacă vor trece şi de votul plenului.

SURSA :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one