Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Impozitul Vlădescu, pentru cei care etalează bogăţia

mpozitul Vlădescu, pentru cei care etalează bogăţia


Ana Bâtcă
Luni, 18 Ianuarie 2010
Măsura nu îi va afecta şi pe românii cu venituri mici, susţine ministrul finanţelor. Impozitul pe casele şi terenurile românilor ar putea creşte de la zeci sau sute de euro, în prezent, la câteva mii de euro, în următorii ani. Sebastian Vlădescu, ministrul finanţelor publice, a declarat că doreşte taxarea proprietăţilor la valoarea lor reală, ceea ce ar conduce la creşterea nivelului impozitelor în zona miilor de euro. În 2010, taxele locale au crescut deja, în medie cu 20% faţă de cele de anul trecut.

„Din păcate, proprietăţile în România nu sunt taxate la valoarea lor reală”, a susţinut ministrul vineri, la o emisiune difuzată de Pro TV.

Oficialul a explicat: „Dacă am duce aceste apartamente la valoarea lor de piaţă actuală, mai mică decât cea de acum doi ani, ne-am duce în zona zecilor de mii de euro, iar dacă le-am taxa la valoarea lor reală, ar trebui să ne ducem cu taxa în zona miilor de euro, ceea ce, din punct de vedere al veniturilor administraţiilor locale, ar fi excepţional, ar permite dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare, drumuri mai bune şi toate celelalte. Dar pentru veniturile acestor cetăţeni ar fi absolut imposibil de suportat”.

Sursă de bani pentru primării

Potrivit analistului financiar Bogdan Baltazar, „probabil, aceasta e o manevră de a uşura alocarea de la bugetul de stat către colectivităţile locale”. În acest fel, autorităţile locale ar avea mai mulţi bani la dispoziţie, iar bătălia pentru împărţirea bugetului de stat ar fi mai puţin dură.

Totuşi, vor exista persoane care vor avea dificultăţi să plătească acest impozit mărit, subliniază Baltazar.

În acest sens, Vlădescu a declarat că analiza trebuie să înceapă cu stabilirea unei taxe care să nu afecteze oamenii cu posibilităţi financiare reduse.

„Discutăm de proprietăţile de un anumit nivel şi de oamenii bogaţi şi mai ales discutăm despre oamenii care-şi afişează într-un mod ostentativ bogăţia fără ca să fim siguri că în spate există o valoare reală şi acele bunuri au fost dobândite în mod licit”, a spus oficialul.

Subiectul impozitării averilor mari a revenit în centrul atenţiei publice după ce deputatul PSD Mugurel Surupăceanu a iniţiat un proiect de lege privind taxarea averilor ce depăşesc 500.000 de euro. Potrivit propunerii, persoanele vizate ar urma să plătească un impozit anual de 0,5% din averea deţinută.
sursa http://www.evz.ro/articole/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one