Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Impozitul pe avere ar presupune costuri administrative prea mari

Impozitul pe avere ar presupune costuri administrative prea mari
21 Ianuarie 2010
Introducerea unui impozit pe avere ar presupune costuri administrative prea mari şi ar putea fi considerată neconstituţională, a declarat joi (21 ianuarie 2010), Mihaela Mitroi, partener PriceWaterhouseCoopers, la o conferinţă pe tema fiscalităţii.
“Impozitul pe avere se aplică şi în alte ţări, dar multe state au decis să nu aplice acest impozit. Costurile administrative ar fi foarte ridicate şi o cheltuială mai mare nu ar fi justificată”, a afirmat Mihaela Mitroi. De asemenea, aceasta a dat exemplul Germaniei, stat în care impozitul pe avere a fost considerat neconstituţional.
“În Germania hotărârea de introducere a impozitului pe avere a fost considerată neconstituţională, iar impozitul a fost catalogat ca fiind un fel de expropriere a averii”, a spus aceasta. Totodată, reprezentantul PwC a menţionat că introducerea acestui impozit în România este dificilă.
Săptămâna trecută, social-democratul Mugurel Surupăceanu a anunţat că propune un impozit anual pe avere în cuantum de 0,5 la sută pentru valoarea averii nete deţinute care depăşeşte pragul de 500.000 de euro în echivalent lei la cursul BNR, la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal de referinţă, după deducerea unor sume – conform metodologiei ce va fi prevăzută în normele de aplicare.
Reprezentanţii Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, BNS şi CSN Meridian şi-au declarat, marţi, susţinerea pentru proiectul de lege privind impozitarea averilor care depăşesc 500.000 de euro.
saursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one