Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Impozitul de 3% pe venit al microintreprinderilor a disparut.

Impozitul de 3% pe venit al microintreprinderilor a disparut. Peste 300.000 de firme- direct afectate
de Dan Popa HotNews.ro
Joi, 14 ianuarie 2010, 13:11 Economie | Companii

Reprezentanti ai bancilor si ai mediului de afaceri comenteaza negativ faptul ca microintreprinderile vor fi obligate sa pla teas ca, de la 1 ianuarie 2010 un impozit pe pro fit de 16%, fara sa mai poata opta pentru un impozit de 3% din venit,. Eliminarea platii impozitului de 3% pe venit a fost decisa ieri, dupa ce Parlamentul a respins un amendament propus de Daniel Chitoiu (PNL). "PDL, minoritatile, independentii si UDMR au votat impotriva acestui amendament. In concluzie, nu vom avea impozit de 3% pe venit ci vom avea impozit de 16% sau forfetar", a confirmat intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro, deputatul PSD Claudiu Manda.

Ministrul finantelor Sebastian Vladescu a confirmat pentru HotNews.ro ca impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor a fost eliminat. Intrebat daca impozitul de 3% este eliminat, Vladescu a raspuns: "Da, este eliminat!"

In aceasta situatie se gaseau in septembrie 2009, peste 300.000 de microintreprinderi.

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Cristian Parvan, califica drept neinspirata renuntarea la impozitul de 3%. "Prefera bani mai multi dar nesiguri, decat putini dar pe care sa se poata baza. Neoficial, recunosteau si ei (finantistii-n.n.) ca acei 3% le aduceau niste bani siguri. Insumau bilanturile si stiau ca pe 3% se bazau sigur. Acum au 16% pe profit, dar daca oamenii de afaceri isi vor deduce tot ceea ce au dreptul, ar putea ca Fiscul sa incaseze mai putini bani chiar si decat acei 3%", a declarat pentru HotNews.ro, Cristian Parvan. "

Nici bancherii nu sunt incantati de noile prevederi. "Firmele vor apela mai mult ca sigur la trucuri prin care sa incerce sa dea Statului cat mai putin, astfel incat sa ajunga pe profit cat mai mic. Cei mai multi au optat cu siguranta in cunostinta de cauza pentru acel 3%, iar eliminarea lui ii va reorienta catre solutii fiscale cat mai ingenioase. E reactia normala pe care o are mediul de afaceri la constrangerile din zona Finantelor. Pe cale de consecinta, bilanturile firmelor ar putea arata astfel incat bancile sa poata oferi sume mai mici decat ofereau pe 3%. Pe scurt, masura nu incurajeaza deloc segmentul IMM. Ba chiar dimpotriva", au declarat pentru Hotnews surse din piata bancara.

Pana acum, Codul Fiscal oferea posibilitatea micilor societati sa achite un im­pozit pe venit, stabilit la 3% in 2009, insa prevederea a fost scoa sa din Codul Fiscal pentru anul 2010. Modificarea a fost facuta printr-o or do nanta de urgenta in care Guvernul nu a mai mentinut posibilitatea microintre prin de ri lor de a opta pentru va ria n ta unui impozit pe venit. In decembrie, oficialii Ministerului de Finante au declarat ca vor reveni la situatia initiala, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

Practic, o firma care are un venit de 100.000 de lei si un profit de 25.000 de lei, putea opta intre plata a 3.000 de lei impozit corespunzator al transei de 3% impozit pe venit sau 4.000 de lei, echivalentul impozitului de 16% pe profit. Incepand din 2010, firma va fi obligata sa achite 4.000 de lei.

Amendamentul lui Chitoiu, desi avizat de Comisiile reunite de buget-finante, a fost respins ieri in plenul Parlamentului cu 176 de voturi "impotriva" si 143 "pentru".

Pentru a beneficia de statutul de microintreprindere firma trebuie sa aiba venituri de maximum 100.000 de euro pe parcursul unui an fiscal si sa provina din alte activitati decit consultanta si management in proportie de peste 50%. De asemenea, trebuie sa aiba maximum noua angajati. Numarul firmelor direct afectate depaseste 300.000.

Vedeti care sunt principalele modificari aduse Codului Fiscal in 2010.

HotNews a trimis oficialilor Ministerului Finantelor Publice o serie de intrebari punctuale, urmand sa publicam punctul de vedere oficial imediat dupa ce intram in posesia lui.
sursa http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one