Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Companiile mici nu vor mai plăti impozitul forfetar

Companiile mici nu vor mai plăti impozitul forfetar
7 Ianuarie 2010

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat, miercuri (6 ianuarie 2010), intr-o emisiune televizata, ca se va renunta din acest an la impozitul forfetar in cazul companiilor mici, acestea urmând sa intre pe sistemul normal de impozitare.
“În linii mari, vom renunta la impozitul minim, iar multe companii mici vor intra pe sistemul normal de impozitare. În ceea ce-i priveste pe cei care vor plati i-as mentiona, in special, pe cei din zona de evaziune sau pe cei pentru care controlul fiscal este dificil, gen restaurante, baruri, etc”, a explicat Vladescu. Oficialul a mentionat, totodata, ca in afara de renuntarea la impozitul minim, toate celelalte taxe, gen TVA, “ramân inghetate”.
“Este un model european pe care il vom implementa si in România. Noi trebuie sa devenim cetateni europeni, iar pentru asta trebuie mai intâi sa platim taxe si impozite precum ceilalti europeni. În ansamblu, România este tara cu cel mai mic sistem de impozitare”, a spus Sebastian Vladescu. La sfârsitul anului 2009, prim-ministrul Emil Boc declara ca impozitul forfetar va fi regândit si ca aceasta a fost printre primele sarcini pe care le-a dat noului ministru de Finante.
“Impozitul forfetar va fi regândit (…). Prima sarcina pe care am dat-o ministrului Finantelor, in prima intâlnire pe care am avut-o cu el, a fost aceea sa regândeasca impozitul minim care este acum. El trebuie reorientat si restrâns doar la acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta. Ma refer aici la industria hoteliera, la restaurante – cam acolo se aplica peste tot in lume acest impozit forfetar. Ce avem acum este impozit minim, care cred eu ca si-a epuizat resursele”, a precizat Emil Boc.

sursa http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one