Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul discuta ridicarea exceptiei de la plata CAS pentru drepturi de autor si conventii

Guvernul discuta ridicarea exceptiei de la plata CAS pentru drepturi de autor si conventii
Astazi, ora 12:47
Avocatnet.ro
Guvernul discuta ridicarea exceptiei de la plata contributiei de asigurari sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare si revenirea la plafonul de cinci salarii medii brute al bazei lunare de calcul a CAS, potrivit Mediafax.

Alte masuri analizate de Guvern sunt integrarea in sistemul unitar de pensii publice a unor noi categorii profesionale, precum avocatii, personalul clerical si cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, descurajarea pensionarilor de invaliditate abuzive si "reintegrarea profesionala a celor apti de munca", modificarea procedurii de stabilire si calcul a valorii punctului de pensie, plata pensiilor de invaliditate si urmas din Fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, in cazul drepturilor rezultate din astfel de accidente.

"Astfel, din dorinta imbunatatirii continutului proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice (forma inaintata Parlamentului in vederea asumarii de Guvern), acestuia i-au fost aduse amendamente, dintre care cele mai importante sunt: Sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare nu vor mai fi exceptate la plata contributiei de asigurari sociale; Descurajarea pensionarilor de invaliditate abuzive si reintegrarea profesionala a celor apti de munca; Integrarea in sistemul unitar de pensii publice a unor noi categorii de beneficiari, precum avocatii, personalul clerical si cel asimilat ce functioneaza in cadrul cultelor recunoscute prin lege, in baza principiului obligativitatii", se arata in documentul guvernamental obtinut de Mediafax.

Documentul prevede si " plafonarea bazei lunare de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale la 5 salarii medii brute", revenindu-se astfel la sistemul din urma cu trei ani.

Sursa: www.mediafax.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one