Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul amana plata salariilor castigate in instanta in 2010

15 Martie 2010
Anca Dumitrescu
Guvernul a aprobat, prin OUG nr. 18/2010, amanarea la plata a restantelor salariale castigate de bugetari in instanta in anul 2010, hotarand ca acestea sa fie esalonate pe o perioada de 3 ani, respectiv din 2011 pana in 2013.

OUG nr. 18/2010 modifica OUG nr. 71/2009 si a intrat in vigoare pe 12 martie, fiind publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 162.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii in perioada 1 ianuarie—31 decembrie 2010,
se realizeaza astfel:
a) in anul 2011 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.”

Guvernul isi motiveaza decizia prin faptul ca nepromovarea unei astfel de ordonante de urgenta ar avea drept consecinta imposibilitatea mentinerii echilibrelor bugetare si, in mod implicit, nerespectarea angajamentelor interne si internationale asumate de Executiv, inclusiv in ceea ce priveste nivelul deficitului bugetar.

Totodata, Guvernul apreciaza ca pana in prezent exista dificultati in ceea ce priveste executarea hotararilor judecatoresti avand ca obiect drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar si considera ca e necesara instituirea unor reglementari speciale, cu aplicabilitate limitata in timp, privind executarea silita a hotararilor judecatoresti prin care se acorda drepturi salariale bugetarilor.

In intervalul celor 3 ani prevazuti de actul normativ, orice executare silita se suspenda de drept.

Sumele platite in temeiul ordonantei se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Esalonare si prentu drepturile castigate in instanta anul trecut

Guvernul a adoptat in vara anului trecut OUG nr. 71/2009 prin care a stabilit esalonarea platii unor sume reprezentand drepturi salariale ale personalului bugetar, prevazute in titluri executorii pe urmatorii 3 ani.

Potrivit actului normativ, plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, se va realiza dupa o procedura de executare care incepe astfel:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.

Aceeasi motivatie din partea Guvernului ?!

In expunerea de motive a actului normativ din vara anului trecut, Executivul a adus drept motivare aceleasi argumente ca si pentru Ordonanta din acest an: "exista dificultati in ceea ce priveste executarea hotararilor judecatoresti (...) iar executarea titlurilor executorii ar avea o "influenta substantiala asupra bugetului de stat pe anul 2009".

Totodata, Executivul cerea aceeasi "instituirea a unor reglementari speciale, cu aplicabilitate limitata in timp, privind executarea silita a hotararilor judecatoresti prin care au fost acordate anumite drepturi salariale pentru personalul din sectorul bugetar".
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one