Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul a format un grup de lucru din miniştri care să stabilească strategia fiscală până la 20 mai

16-martie-2010

Strategia fiscal–bugetară pentru perioada 2011–2013, prevăzută în legea responsabilităţii fiscale, va fi elaborată de un grup de lucru format aproape exclusiv din miniştri, conduşi de către cel al Finanţelor, documentul urmând să fie definitivat şi prezentat Guvernului spre aprobare până la 20 mai.

Grupul de lucru va fi format din miniştrii Finanţelor (ca preşedinte), Administraţiei, Transporturilor, Mediului, Educaţiei, Apărării, Dezvoltării, Economiei, Agriculturii, Muncii şi Justiţiei, precum şi din preşedinţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Casei Naţionale de Pensii, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Comisiei Naţionale de Prognoză, Institutului Naţional de Statistică şi secretarul general al Guvernului.

În grupuri de lucru sectoriale vor fi incluşi şi reprezentanţi ai partenerilor sociali, mediului academic şi universitar, conform unei hotărâri de Guvern.

Ministrul Finanţelor este obligat să-l informeze în scris pe primul-ministru asupra deciziilor adoptate în cadrul grupului.

Conform calendarului de elaborare a strategiei, până la 22 martie vor fi estimate indicele preţurilor de consum şi cursul de schimb al monedei naţionale pe termen mediu, până la 26 martie vor fi prognozate datoria publică şi necesităţile de finanţare din surse interne şi externe, iar până la 15 aprilie va fi prezentat un scenariu de bază al evoluţiilor bugetare pe termen mediu.

Termenul limită stabilit pentru definitivarea strategiei fiscal-bugetare şi prezentarea acesteia Guvernului spre dezbatere şi aprobare este 20 mai.

Conform proiectului de lege privind responsabilitatea fiscală, până la data de 30 mai a fiecărui an Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului o strategie fiscal-bugetară pentru următorii trei ani, împreună cu declaraţia de răspundere, iar în termen de o lună Parlamentul va aproba limitele privind soldul total şi cheltuielile de personal obligatorii pentru următorii doi ani.

Strategia fiscală guvernamentală va include atât priorităţile în materie de cheltuieli şi argumentarea acestora în detaliu, cât şi o explicaţie a modului în care Executivul intenţionează să îşi îmbunătăţească politica faţă de mediul de afaceri.

La începutul mandatului unui nou Guvern, acesta va anunţa dacă prin programul său se încadrează în ultima strategie fiscală aprobată de Parlament sau trebuie să elaboreze un nou document.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one