Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvern: Accizele la tutun cresc la 74 de euro/ 1.000 de tigarete

Guvern: Accizele la tutun cresc la 74 de euro/ 1.000 de tigarete 29/12/2009
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 29 decembrie 2009, 19:07 Economie | Finanţe & Bănci

Guvernul a decis in sedinta de marti majorarea accizelor la tutun pentru tutun de la 1 ianuarie. Astfel, este prevazuta o acciza specifica de 48,5 euro si o acciza ad valorem de 22%. "Noua structura a fost discutata cu mediul de afaceri, cu producatorii de tigarete. Prevede o acciza specifica de 48,5 euro si o acciza ad valorem de 22%, ducand la o acciza totala de 74 euro pe mia de tigarete", a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache, dupa sedinta de Guvern.

Potrivit acesteia, majorarea accizelor este facuta in conformitate cu calendarul stabilit cu Uniunea Europeana in momentul aderarii. In ceea ce priveste pretul la care va ajunge un pachet de tigari, Gratiela Iordache a dat exemplul unei marci de tigarete care va costa 9,9 lei.

La 1 aprilie 2009, acciza a fost stabilita la 57 euro/1.000 tigarete, majorandu-se pe 1 septembrie la 64 euro/mia tigarete. Prin Tratatul de aderare Romania s-a angajat sa ajunga la un nivel al accizei la tutun de 74 euro/1.000 tigarete de la 1 iulie 2010.
sursa http://economie.hotnews.ro/

comenteaza

Creat 12/29/2009 20:06:07 | Ultima modificare 01/16/2014 17:46:31
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one