Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Forumul economic de la Davos - Ce masuri propune George Soros pentru rezolvarea problemelor sistemului financiar

Forumul economic de la Davos - Ce masuri propune George Soros pentru rezolvarea problemelor sistemului financiar
Alexandru Matei
27.01.2010 - 17:35

Celebrul investitor de origine maghiara George Soros crede ca este nevoie de o reglemementare radicala a sectorului financiar, care sa duca la spargerea bancilor "prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca", scrie BBC News.

El s-a declarat un sustinator al planului presedintelui american Barack Obama de a limita dimensiunile bancilor, chiar daca il considera "prematur": "Planul vine prea repede, problemele bancilor nu s-au terminat inca".

Vorbind la o intalnire privata, miliardarul le-a spus jurnalistilor ca bancherii de pe Wall Street care se opun planurilor lui Obama sunt "afoni", facand referire la faptul ca acestia nu pot face diferenta intre reglementarea absolut necesara si cea excesiva.

Soros, care a devenit celebru datorita pariurilor sale impotriva lirei sterline de la inceputul anilor '90, este de parere ca si dupa separarea operatiunilor traditionale de cele de investitii, majoritatea bancilor de investitii vor ramane prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca.

Solutia pe care Soros o vede pentru rezolvarea acestei probleme este adoptarea de catre marile puteri economice a unui set de masuri care sa stabileasca strict nivelul de leverage sau cat de mult se pot indatora bancile pentru a face investitii. Fara o reglementare mondiala unitara, capitalul se va muta pur si simplu in tara cu cel mai redus grad de reglementare, mai crede Soros.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one